Адаптацията към режим на работа от вкъщи не е лесна,

...
Адаптацията към режим на работа от вкъщи не е лесна,
Коментари Харесай

Влезте в графика му, подайте му ръка

Адаптацията към режим на работа от у дома не е лесна, изключително като се има поради обстоятелството, че в доста компании тази промяна на процедура бе осъществена в границите на един ден. За страдание, не всички хора съумяват да се приспособят към този метод на работа. Проучване на VitalSmarts открива, че всеки пети управител е неопитен по един или различен метод за ръководенето на екип от разстояние.

„ Управлението на чиновници от разстояние изисква друг набор от умения, вероятности и хрумвания от този, присъщ за общоприетото управление. “, споделя Мери Абаджай, създател на „ Managing Up: How to Move Up, Win at Work, and Succeed with Any Type of Boss “.

„ Трябва да се научите по какъв начин да управлявате чиновниците си на база техните резултати, а не на основа на интензивността им. Много мениджъри употребяват като барометър времето, което чиновниците им прекарват в офиса, само че през днешния ден този метод просто не работи “, прибавя тя.

Ако попадате в групата на чиновниците, чиито началник не се оправя изключително добре с управлението от разстояние, има няколко неща, които може да извършите, с цел да подобрите работния развой.

Бъдете проактинви в връзката

„ Ако шефът ви не изключително отзивчив, бъдете самодейни и пробвайте да се вмъкнете в неговия график “, споделя Абаджай. „ Насрочете си диалози с него, в които да го информирате за вашия прогрес и за този на целия екип. Изпращайте всекидневно имейли с текст от рода на: „ Това са моите цели за деня, пропущам ли нещо? Насърчете шефа си да организира повече срещи и с останалите членове на екипа. В последна сметка може да бъдете водач, даже и да не заемате публично управническа позиция “, прибавя тя.  

Проявете разпоредителност при поемането на задания

„ Ако виждате, че шефът ви не се оправя с някои от новите си отговорности, подайте му ръка “, поучава Дана Браунли, създател на Professionalism Matters и създател на „ The Unwritten Rules of Managing Up: Project Management Techniques from the Trenches. “

„ Може да кажете: „ Знам, че си покрит със задания и че имаш доста работа с клиентите ни. Готов съм да ти оказа помощ с каквото мога. Нямам проблем да поработя върху намирането на подобаващата за нас платформа за връзка. “, прибавя тя.

Ако знаете кои са слабите страни на вашия началник, може да му помогнете тъкмо в тези аспекти от работата и да разрешите доста проблеми, които пречат на целия ви екип.

Бъдете заварката на екипа

Стига шефът ви да не е вманиачен на тематика власт и надзор, Абаджай поучава да положите старания за сближение на екипа.

„ Свържете се с сътрудниците си и поговорете с тях за това по какъв начин всички дружно може да улесните работата на вашия началник и да си помогнете един на различен. Нахвърляйте хрумвания и поддържайте непрекъсната връзка. Поговорете за това по какъв начин да запазите екипния дух и да бъдете положителни “, прибавя тя.

Препоръчайте най-хубавите практики

Всички имаме достъп до информация за най-хубавите практики за работа от разстояние, тъй че не би трябвало да се страхувате да давате оферти на вашия началник.

„ Това е добре време за изпробване и насърчаване на нови хрумвания и тактики. Не всичко ще се получи, само че си заслужава да опитате “, споделя Абаджай.

Браунли споделя, че е по-лесно да говорите с шефа за даден въпрос или проблем, в случай че го визиите като предложение. Може да кажете на ръководителя си нещо от рода на: „ Прочетох публикация за тази нова платформа за връзка, мисля, че може да бъде от изгода за нашата работа “.

 Бъдете търпеливи

Фактът, че някои заема управническа позиция, не значи, че той има нужните умения, с цел да бъде водач.

„ Работата от разстояние изостря резултата от неналичието на действителни лидерски умения.  Използвайте случая, с цел да докажете личните си качества. Бъдете водачът, от които се нуждае вашия екип и несъмнено, покажете самообладание към вашия началник, които може да има потребност от повече време, с цел да се приспособява към новото статукво “, споделя Браунли.

„ Помнете, че той освен се учи на нови умения, само че и го прави под огромен стрес и напрежение. Не мога да подчертая задоволително мощно какъв брой значимо е да останете положителни и да деянията самообладание “, прибавя Абаджай.

..................

Стефани Воза за FastCompany.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР