Адам Сяо Хим Фа от Франция спечели титлата при мъжете

...
Адам Сяо Хим Фа от Франция спечели титлата при мъжете
Коментари Харесай

Французин спечели титлата при мъжете на Европейското първенство по фигурно пързаляне

Адам Сяо Хим Фа от Франция завоюва купата при мъжете на Европейското състезание по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия).

22-годишният Хим Фа имаше преднина от повече от 10 точки след късата стратегия и с оценка от 171.24 точки във волната взе златния орден със общ брой от 267.77 точки.

Французинът получи втората по мощ оценка за волната си стратегия, откакто позволи неточности. Композицията му обаче беше извънредно комплицирана, с осем скока, от които три четворни. Той извърши чудесно единствено четворен дебелак, само че сгреши на салхов и на втория дебелак. Хим Фа скочи още два пъти троен лутц, както троен аксел, троен салхов и двоен дебелак.

" Много съм горделив от себе си, само че още не мога да осъзная, че съм европейски първенец ", сподели французинът след триумфа.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Втори се подреди Матео Рицо (Италия), който завоюва волната стратегия след чудесно изпълнено комбиниране със 173.46 точки, само че не съумя да навакса пасива си от крайната стратегия и взе среброто с 259.92 точки.

Бронзовият орден изненадващо завоюва Лукас Бричги от Швейцария със общ брой от 248.01 точки, който беше пети след късата стратегия. За 24-годишният фигурист това е първи орден от огромно състезание.

Бронзовият медалист от 2022-а Денис Василиевс (Латвия) се подреди пети с 236.35 точки, а европейският вицешампион от предходната година Даниел Грасъл от Италия приключи на шесто място с 230.83 точки.

От 24-а финалисти половината бяха декларирали за осъществяване общо 23 четворни скокове във волните си стратегии.

Шампионът на България Лари Луполоувър отпадна в късата стратегия, където се подреди 27-и.

Утре Европейското състезание приключва с волната стратегия при дамите, с присъединяване на българката Александра Фейгин, и при танцовите двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР