Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен

...
Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен
Коментари Харесай

Изпълнителен директор на крипто проект е обвинен в схема за изнудване, включваща шерифи от LASD

Адам Иза, изпълнителен шеф, обвързван с платформата Zort, е изправен пред съществени обвинявания в провеждането на скица за изнудване, включваща чиновници от шерифския отдел на Лос Анджелис (LASD), както е разказано в детайли от ФБР.

Той е упрекнат в интрига против правата и укриване на налози.

В писмената декларация на специфичния сътрудник на ФБР Барбара Джонсън се разказва обстойно следствие на Иза и чиновниците от LASD, за които се твърди, че са изнудвали от жертви в Лос Анджелис и на други места за пари и имущество.

Докладите сочат, че схемата е включвала заплащания на чиновниците на LASD за противозаконни дейности, в това число неразрешени претърсвания и арести, целящи заплашване на жертвите.

В един от случаите жертва, известна като И.З., твърди, че Иза се е опитал да го ограби и отвлече. В писмената декларация се твърди, че Иза е работил със чиновници от LASD, с цел да получи противозаконна заповед, ориентирана против И.З. Освен това той е упрекнат, че се е показал за сътрудник на ФБР по време на навлизане в дом през 2018 година, когато е откраднал преносим компютър с криптовалута и е изискал пароли.

Друга жертва, Р.К., твърди, че е бил изнудван от Иза и чиновници от LASD, откакто провел празненство за него. Р.К. твърди, че е бил заставен да трансферира $25,000 от бизнес сметката си, до момента в който е бил заплашван с револвер от лица, които са изглеждали като представители на правоприлагащите органи.

Разследването разкрива, че Иза и неговите сътрудници са направили обилни заплащания на чиновници от LASD, възлизащи общо на над $250,000. Освен това, макар че съгласно сведенията е натрупал милиони посредством машинация, Иза не е подал данъчни заявления от 2020 до 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР