Ад на земята“ и затвор на открито“ – така през

...
Ад на земята“ и затвор на открито“ – така през
Коментари Харесай

„Ад на земята“: Как живеят хората в Газа

„ Ад на земята “ и „ затвор навън “ – по този начин през последните седмици назовават Ивицата Газа, където живеят над 2 млн. души. Заради конфликтите на север множеството цивилни отпътуваха на юг и към момента не могат да се върнат в домовете си.

В Рафа, покрай границата с Египет, хиляди се надяват на храна, вода и медикаменти от филантропични организации, с цел да оцелеят.

„ Повечето, които идват тук, са от северната част на Газа. 99% са от север, единствено 1% са от Рафа. Семействата от Рафа са настанени в домовете си. Някои от север споделят, че къщите им са разрушени, че децата им са умряли “, споделя доброволецът Омар Бархум.

Омар е един от доброволците, които готвят всеки ден за хората в палестинския анклав.

„ Храната тук е нищожна. Животът стана сложен, тъй като броят на хората, които идват тук, е огромен и не можем да им осигурим нужното “, добавя Бархум.

Според Световната продоволствена стратегия към Организация на обединените нации 9 на всеки 10 души не се хранят постоянно. А през последните дни мощни дъждове наводниха и палатките, в които краткотрайно живеят разселените фамилии. Някои от тях към този момент са изцяло неизползваеми.

„ Избягахме ли от гибелта? Не мисля. Кълна се в господ, че може би трябваше да умрем в мъчения, в сравнение с да умрем тук. Дъщерите ми спаха във вода, всички одеяла бяха мокри. Не можем да намерим храна, медикаменти, нито питейна вода “, споделя разселената палестинка Ханаа Абу Саиф.

От Организация на обединените нации предизвестяват, че разселените в Газа са близо 2 млн. души или по-голямата част от популацията на палестинския анклав.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР