Ад-блокер браузърът Brave се готви да пусне в тестов режим

...
Ад-блокер браузърът Brave се готви да пусне в тестов режим
Коментари Харесай

Браузър плаща в криптовалута за гледане на реклами

Ад-блокер браузърът Brave се готви да пусне в тестов режим своята платформата Basic Attention Token (BAT), която е предопределена да възнаграждава потребителите за гледане на реклами . Компанията, учредена от някогашния основен изпълнителен шеф на Mozilla Брендън Айх, пусна първата версия на своята търсачка през предходната година. Сега тя тества версия на браузъра, която демонстрира към 250 авансово подбрани реклами на консуматори, които се записват за ранен достъп, само че търпи рецензии, че по този метод нарушава Закона за авторското право.

Прочетете още: Mozilla става гласов помощник?

Основната разлика сред авансово определените от Brave реклами и стандартните е, че компанията е избрала първите въз основа на наблюдението на навиците ви, само че не се споделят данни отвън браузъра. Традиционните реклами се генерират от компании, които наблюдават активността ви от един уебсайт на различен, изграждайки профил на ползите ви, който е отвън вашия надзор.

В последна сметка, на потребителите, които се съгласят да вземат участие в това, което Brave назовава " модел за цифрова реклама въз основа на единодушие ", ще им бъде заплащано в криптовалута всякога, когато взаимодействат с някоя от авансово избраните реклами . Все още не е ясно какъв брой тъкмо ще завоюват потребителите, само че блогът на компанията твърди, че потребителите ще получат 70% от брутните рекламни доходи.

А търсене на сходен вид браузър явно има. Brave събра 35 млн. $ за 30 секунди в самодейност за набиране на финансиране през предходната година, а това беше даже преди абсурда с Cambridge Analytica да хвърли в центъра на вниманието неприкосновеността на персоналните данни и онлайн следенето.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР