Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 10 януари

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 10 януари, четвъртък.

Сърдечносъдовите болести като инсулти и инфаркти и онкологичните, измежду които главно рак на белия дроб, на дебелото черво и на гърдата, са водещите аргументи за гибел у нас. В огромна степен те се дължат на публикуваните измежду българите нездравословни привички като тютюнопушене, приложимост на алкохол и нездравословно хранене. И макар че междинната дълготрайност на живот в България е повишена с над 3 години през интервала 2000-2017 година - от 71,6 на 74,8, тя остава найниската в Европейския съюз, написа в. " 24 часа ".
" Монитор "
Британските депутати утвърдиха законопроекта, който ще разреши на Англия да напусне Европейския съюз на 31 януари със договорка, поставяйки завършек на повече от три години разногласия по изискванията на невиждания бракоразвод, написа в днешния си брой в. " Монитор ".
Законопроектът за съглашението за Brexit, контрактувано предходната година, бе признат с 330 против 231 гласа в Камарата на общините. Законопроектът за Европейския съюз (Споразумението за оттегляне) бе прегледан на трето четене в Камарата на общините, отбелязвайки забележителна стъпка към провеждането на Brexit на 31 януари.

Eдин от акцентите в днешното издание на в. " Труд " е новината за предлаганите промени в Закона за административните нарушавания и санкции на пътя. Друг акцент е задържането на министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР