Action бутон - малък бутон, който можете да програмирате да

...
Action бутон - малък бутон, който можете да програмирате да
Коментари Харесай

Action бутонът е най-значимата нова функция в iPhone от години насам – ето защо

Action бутон - дребен бутон, който можете да програмирате да прави съвсем всичко, което желаете

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 8:54 | 25.09.2023

Apple предлага на потребителите да не употребяват USB Type-C кабелите на Android смарт телефоните за зареждането на iPhone 15

IT НовиниДаниел Маринов - 8:00 | 25.09.2023

Този трик с алуминиево фолио може да поправи слабия ви Wi-Fi

ХардуерСветослав Димитров - 16:38 | 25.09.2023

Ентусиасти хакнаха системата на Apple и в този момент компютрите Macbook могат да бъдат ремонтирани

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Най-значимото ново нещо в iPhone 15 Pro тази година не е по-леката титанова рамка, новият процесор A17 Pro или системата на камерата (въпреки, че всички те са важни).Това е „ екшън “ бутонът: дребният бутон над клавишите за мощ на звука, който замества превключвателя за заглушаване на звука, който се намираше във всеки iPhone още от първия.

Action Button е може би най-голямото хардуерно усъвършенстване, което линията iPhone е получавала от години. Той не е изключително усъвършенствана технология – безусловно е просто бутон, само че неговата програмируемост ви разрешава да употребявате вашия iPhone по изцяло нови способи.

Apple сподели Action бутона при оповестяването на iPhone 15 Pro, само че едвам когато потребителите получиха своите iPhone 15 Pro в края на предходната седмица, капацитетът на Action Button беше изцяло съзнателен.

Свързването на бутона с персонализирани команди отключва цялостния му капацитет

По подразбиране бутонът работи като пряк сурогат на остарелия комутатор за заглушаване на звука: употребявате го, с цел да измененията настройките на звъненето на телефона си. В приложението „ Настройки “ на iPhone можете да го измененията, с цел да прави още няколко неща, като включване на фенерчето, пускане на камерата или превключване на функционалността „ Не безпокойте “, само че същинската мощ на бутона за деяние се разкрива, когато го свържете с програмируемото приложение Shortcuts или Команди, в случай че iPhone-a ви е на български (макар и това кардинално да значи директни пътища на английски). Оттам можете да вършиме съвсем всичко, което можете да си визиите на смарт телефона си, по по-бърз и по-удобен метод.

Приложението „ Настройки “ ще ви предложи някои елементарни команди, които да свържете с Action бутона, само че нещата стават доста по-интересни, когато употребявате персонализирани бързи команди. Можете да програмирате бутона да демонстрира меню с други директни пътища, които по-късно можете да стартирате с едно допиране на екрана. Можете да го накарате да прави разнообразни неща според от местоположението ви, времето на деня или даже ориентацията на устройството. Ограничението в действителност е вашето въображение – и търпимостта ви към програмирането в приложението Shortcuts, което може да бъде досадно и скучно.

Има доста неща, които Apple може да направи, с цел да направи бутона за деяние още по-полезен. В момента той поддържа единствено пускане на дейности посредством дълготрайно натискане. Програмирането на команди в Shortcuts изисква доста самообладание и знания за това по какъв начин да се вършат избрани неща – през огромна част от времето приложението може да бъде просто една бъгава неразбория.

Освен това, в случай че имате iPhone 15 Pro Max, бутонът може да е малко неуместен за постигане, тъй като е доста високо в лявата част на устройството. Дори за елементарния 15 Pro би било от изгода бутонът да се реалокира под бутоните за мощ на звука – може би Apple ще поправя това в бъдещи итерации.

Но даже и с тези ограничавания, Action бутонът отключи целия свят от благоприятни условия за iPhone. Може елементарно да персонализирате или променяте вариантите, когато пожелаете, което го прави по-гъвкав от всяка друга хардуерна функционалност в смарт телефона. Той е по-бърз, по-надежден, по-осезаем и по-удобен, в сравнение с да стартирате сходен директен път през заключен екран или уиджет на началния екран или да се пробвате да конфигурирате настройката Back Tap (Двойното докосване) в вариантите за досегаемост, с цел да го извършите.

От всички нови функционалности през 17-годишното битие на iPhone, които са трансформирали метода, Action бутонът се подрежда толкоз високо, колкото Face ID, Apple Pay и опцията за запис на видео. Интересно е да забележим накъде ще се развие той. Може би в идващия iPad?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР