Acer Chromebook Spin 511 и 512 са лаптопи-трансформъри за образователни

...
Acer Chromebook Spin 511 и 512 са лаптопи-трансформъри за образователни
Коментари Харесай

Acer Chromebook Spin 511/512 – лаптопи за образованието


Acer Chromebook Spin 511 и 512 са лаптопи-трансформъри за просветителни цели
(снимка: Acer)

Два нови трансформиращи се преносимия компютър на Acer посрещат потребностите на потребителите в областта на образованието. Моделите Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) и Acer Chromebook Spin 511 (R753T) стъпват на новите процесори Intel Pentium Silver или Celeron, а подсилената им структура е съобразена с изискванията в учебната среда.

И двата модела имат сензорен екран, затрупан с Antimicrobial Corning Gorilla Glass1,2, което съставлява по-твърдо стъкло с антимикробна съставна част за обезвреждане на микроорганизмите, причиняващи миризми и петна. Екранът е резистентен на надраскване и приспособен за споделено прилагане от възпитаници. Устройствата се отличават със издръжливост по стандарта MIL-STD 810H и устойчиви на щета клавиатура и тъчпад, които също имат антимикробно покритие.

Acer Chromebook Spin 511 е преносим компютър с стилен профил и 11,6-инчов HD IPS  екран във формат 16:9. Моделът Spin 512 предлага HD+ IPS екран със съответствие 3:2, като обезпечава 18 % повече отвесно пространство спрямо останалите екрани със същия размер на диагонала. В резултат на това учениците могат да видят повече текст, географски карти, фотоси или да напишат цялото си домашно, без да се постанова да плъзгат екрана надолу.

Устойчиви по военни стандарти

Новите хромбуци са направени по този начин, че да устоят дълго на интензивното прилагане. Корпусът е минал тествания за издръжливост, съответстващи на военните стандарти (MIL-STD 810H4), и е резистентен на удари и изхабяване. Омекотяващи ударите покрития и подсилена структура защищават устройството при изпускане от височина до 122 см и напън със мощ до 60 кг. По-широките скоби дават спомагателна опора и пазят панела, а входно-изходните портове са подсилени с спомагателни железни пластини.

Хромбуците Spin 511 и 512 се пригаждат елементарно за разнообразни сюжети на потребление
(снимка: Acer)

Освен това в покриващия пласт на клавиатурата и региона към нея при Acer Chromebook Spin 512 е вложен сребърнойонен антимикробен сътрудник в сходство с регулациите BPR и EPA, което понижава доста количеството на необятен набор микроби, съгласно тестванията по протокол JIS Z 2801 & ISO 22196.

Chromebook Spin 511 и Spin 512 имат механично прикрепени клавиши на клавиатурата, които мъчно се отскубват, само че елементарно се подменят при потребност – изключително потребно при прилагане в образователна среда. Клавиатурите са устойчиви на поливане с течност, с помощта на система от улеи, която води разлятата течност с размер до 330 мл надалеч от вътрешните съставни елементи и тя изтича през отвор на дъното на корпуса. Тъчпадът също е резистентен на намокряне.

Хромбуците са сертифицирани да дават отговор на два от водещите стандарта за сигурност на играчките ASTM F963-16 и UL/IED 60950-1, което значи, че могат без проблем да се дават за прилагане и от по-малки деца.

Производителност

Що се отнася до изчислителната мощност, процесорите Intel N4500 и N5100 обезпечават на учениците безпроблемна работа по едно и също време с голям брой приложения и стратегии, изискващи обилни запаси. Chromebook Spin 512 и Chromebook Spin 511 имат дълъг живот на батерията, достигащ до 10 часа, с цел да бъдат разполагаем на учащите се целодневно.

360-градусовите панти разрешават потребление на преносимите компютри в четири разнообразни режима
(снимка: Acer)

Двата модела ще се оферират с потенциал за предпазване на файлове до 64GB посредством eMMC сторидж и до 8GB оперативна памет. За интернет връзка са планувани безжични адаптери Intel Wi-Fi 6 802.11ax MU-MIMO. И двата преносимия компютър разполагат с два подсилени пълнофункционални USB 3.2 Type-C врата, които могат да се употребяват за зареждане на хромбука и други устроства, за прекачване на данни със скорост до 5Gbps и за свързване на преносимия компютър към външен HD екран. Налични са и два подсилени USB 3.2 врата A вид и Bluetooth 5.1.

Лаптопи-трансформъри

360-градусовите панти на екраните разрешават потребление на преносимите компютри в четири разнообразни режима, с което учениците имат доста повече благоприятни условия за прилагане съгласно съответната конюнктура. Освен това те разполагат с 8MP MIPI камера  и могат да снимат изображения пред устройството в режим на прилагане таблет и палатка. Имат също широкоъгълна 88-градусова HDR уеб камера за прилагане по време на онлайн часове и чатове. За да подсигурява усамотение на потребителя, камерата разполага със закриващо капаче, което може да бъде сложено когато и да е.

Управление

ИТ админите ще могат елементарно да вършат актуализации, да конфигурират приложения, да задействат софтуерни плъгини и да задават правила за прилагане, както и още доста други неща с уеб-базиран инструмент за ръководство, което прави новите хромбуци лесни за внедряване и ръководство. Слот за брава Kensington разрешава надеждно закрепване на преносимите компютри към движещи се стативи в лаборатории.

Сигурност и надзор

Учениците са предпазени от кибер закани, защото Chrome OS се актуализира автоматизирано и защищава от непрекъснато изникващите рискове в мрежата като вируси и злоумишлен програмен продукт. Родителите могат да конфигурират приложението Family Link, което улеснява задаването на съществени правила за прилагане, до момента в който децата им сърфират в интернет, включително дневни ограничавания за времето пред екрана, сформиране на лист с уеб страници и приложения, които децата могат да употребяват, и даже ръководство на профила на децата в Гугъл и отдалечено запрещение на потребителски сметки на хромбука, в случай че е належащо.

Учениците са предпазени от кибер закани, с помощта на регулярното възобновяване на Chrome OS
(снимка: Acer)

Устройствата на Acer с Chrome OS поддържат система за засвидетелствуване на голям брой консуматори, тъй че всеки възпитаник може просто да влезе в своя личен акаунт, където плановете, пощата и друга лична информация се пазят в сигурност, даже и преносимият компютър да бъде изгубен или откраднат. Съхраняването на файлове, документи и фотоси в Гугъл Drive  подсигурява тяхната сигурност в облака и разрешава мигновена наличност на най-актуалната им версия.

Настройките за досегаемост се синхронизират на всяко устройство с Chrome OS, тъй че даже когато учениците употребяват споделени устройства или влизат от у дома със своя акаунт в G Suite for Education, техните настройки за досегаемост се зареждат автоматизирано.

Още с стартирането си на пазара, новите Acer Chromebook ще поддържат Гугъл Play, тъй че учениците ще имат цялостен достъп до уеб приложенията за Android и Chrome за образование, изследвания, занимания и други Точните спецификации, цени и наличия хромбуците варират според от района.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР