АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници и

...
АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници и
Коментари Харесай

АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов

АБВ – Силистра издига независима листа с общински съветници и поддържа досегашния кмет на общината доктор Юлиян Найденов. Това стана ясно на конференция на АБВ в Силистра.

„ Ще издигнем претендент за кмет на село Айдемир и ще участваме в тези избори с цялостна листа. Листа от експерти - мощен тим. Тъй като знаете, че в Общинският съвет, аз съм заместник-председател и ръководител на Комисията по общинска благосъстоятелност, бях най-големият критик на доктор Найденов. Много от решенията са претърпявали промяна, доста пъти сме водили диспути, само че те са били градивни, в интерес на града. Виждате образа на града напълно различен, плановете, които се работят “, сподели на конференцията локалният водач на АБВ – Силистра Иванка Ташева.

Тя акцентира, че от година се работи Силистра да бъде туристически център, да се развива стопанската система по този метод.

„ Мисля, че за нас доктор Найденов е един сполучлив кмет и ние заставаме зад неговата кандидатура и със независима листа. Не сме в коалиция с ГЕРБ, да знаете, че доктор Найденов е самостоятелен претендент, повдигнат от ГЕРБ “, добави още Ташева.

Лидерът на АБВ Румен Петков разясни, че в народен мащаб първо идната сряда партията ще показа окончателната картина.

„ На 16-ти изтича срокът в Общинската изборна комисия. В Областните центрове имаме 3, в които продължаваме диалози с евентуални наши сътрудници: Варна, Видин и Смолян. В останалите регионални центрове процесът е завършил. В по-голямата част от страната през днешния ден отиваме и на следващия ден към завършване на регистрацията на партията и на обединенията, в които ще участваме. Очертават се 10 формата съдружни: съвсем на всички места приказваме за леви и ляво-центристки политически партии. В Близо 200 общини в страната издигаме претенденти за кметове и листи за общински съветници. Казвам го с възприятие на огромна признателност към нашия актив, тъй като свършиха голяма по размер работа. Много безшумно, доста внимателно, доста мъжки. Това да вземеш решение за присъединяване в този момент в това трио, което заплашва да смачка всичко, което не е в тяхната координатна система, имам поради ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, за нас е значимо, че хората ни имат морала, достолепието и куража да участваме в тези избори и то с доста съществено професионално посланичество и ангажимент, който пък въпреки това ни кара да сме сигурни, че сме носители на огромен експертен, човешки и професионален капацитет. Румен Петков бе посетител в Община Силистра по случай празника на града. „ Да благопожелавам в задатък празника на Силистра “, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР