АБВ са готови да се коалират с БСП за местните

...
АБВ са готови да се коалират с БСП за местните
Коментари Харесай

АБВ готови за коалиция с БСП

АБВ са подготвени да се коалират с Българска социалистическа партия за локалните избори. Това съобщи в политическа позиция заместник-председателят на Политическа партия АБВ и регионален координатор на партията в Пловдив Владимир Маринов, оповестиха от пресцентъра на партията. От АБВ са уверени в нуждата от възраждането на българската левица.

„ Политическа партия АБВ и в този момент има въздействие в локалната власт, само че неизбежно за това са правени взаимни отстъпки. Много значимо беше обаче тези взаимни отстъпки да не минават границата на политическото всеядство. Пример за това е община Родопи, в която Маринов не постъпи егоистично и се отхвърли от кметския мандат в името на това левицата да се утвърди като фактор на смяната в политиката. „ От самото си основаване АБВ е в борба. И в този момент с Българска социалистическа партия водим интензивни диалози в голям брой общини. Особено сполучливи са те, когато преди всичко сложим правилото на равнопоставеност. Именно там намираме най-правилните решения. Приемаме позитивно и считаме за верен метода да потърсим съюз с всички леви партии и да се явим дружно на изборите за кметове и общински съветници наесен. Оптимисти сме, че там, където има вид и структурите ни работят добре дружно, това ще се случи”, съобщи Владимир Маринов.

По думите на Маринов задачата на тези локални избори е политическата уместност, а не двуличие. „ Трябва да изпълняваме поетите обещания и качествата ни да променяме политиката, тъй като България е над всичко ", съобщи заместик- ръководителят на партията. И съобщи страдание, че не вижда сходна „ жертва” в името на триумфа от страна на Българска социалистическа партия. „ В АБВ постоянно сме се стремяли да сплотяваме, а не да разделяме”, сподели още той.

„ Кой носи отговорността за несъстоялите се съглашения по общини, поради официални и дребни аргументи? Проблемът е, когато политически сътрудници до през вчерашния ден се трансфорат в съперници, без за това да има ясно изразени претекстове и вероятност за развиване. Такива участници са нечестни играчи, които са не запомнили, че в политиката би трябвало да има морал ", сподели Маринов.

Той даде за образец Община Асеновград, в която лявото ръководство сега очевидно е не запомнило кой е печелившия формат, зад който стои два мандата ръководство.

"А то се случи с присъединяване на хора, които и сега са в АБВ и са част от сполучливото име Коалиция „ БСП-АБВ - Екогласност”.

„ Но това не е толкоз значимо и хората, които имат вяра в АБВ ще го преглътнат, тъй като знаят, че значимото е левицата да печели избори. Политическа партия АБВ е единствената лява, патриотична групировка и незаобиколим фактор в лявото пространство, отвън обичайна Българска социалистическа партия. Радвам се, че сътрудниците от Българска социалистическа партия съумяха да оценят това и в значително общини успяхме да създадем отлични листи, да издигнем печеливши кандидадатури за кметове на общини и на обособени обитаеми места. Нашите претенденти са оптимално близки до гласоподавателите, хора с опит, капацитет, с темперамент и воля за победа, добави Маринов.

Той акцентира, че триумфът се реализира с дейности и отсъпки. Той изрази страдание, че в Перник да вземем за пример сътрудниците му от Българска социалистическа партия не са съумели да схванат формулата на печелившия и са подходили пренебрежително и реваншистки към договарянията за общо явяване на изборите през октомври.

„ Няма да пестим старания, с цел да реализираме триумф. Цялото управление сме единни, тъй като АБВ заслужава да бъде чута и да покаже капацитета, с който разполага ", добави още той.

По думите му тези избори ще бъдат сполучливи за АБВ и благодари персонално на ръководителя на партията Румен Петков за големите старания, които поставя, с цел да бъде АБВ мощ в политическото пространство.
„ За мен е наслаждение да работя с такива хора, като всички в АБВ. Убеден съм, че ще се поздравим с триумф наесен”, заключи Владимир Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР