АБВ готви жалба до Административния съд заради липса на компетентност

...
АБВ готви жалба до Административния съд заради липса на компетентност
Коментари Харесай

АБВ готви жалба до Административния съд заради гавра с обществото на Булгартрансгаз

АБВ готви тъжба до Административния съд поради липса на подготвеност в ръководенето на " Булгартрансгаз ". Това заяви зам.-председателят Любомира Ганчева, като се аргументира с неналичието на гласност в работата на сдружението и отводът да бъде предоставяна информация за активността, която визира националния интерес и в частност, интереса на жителите .

" Булгартрансгаз " з а следващ път се гаврят с националните ползи и с ползите на обществото ... Всяка несръчност би трябвало да има лимит. Разбирам, че евентуално там имат проблеми с компетентността , само че да цитираш погрешно един закон, не значи, че няма хора, които могат да реагират незабавно ", разяснява тя.

" Подготвяме жалбата до Административен съд и ще я входираме. Там евентуално е мястото и на управлението на това дружество ", изясни Ганчева и добави, че " сдружението управлява газовия бранш - неспособно, непрозрачно и некадърно ".
 С над 15% оферират да нарастне природният газ през септември
С над 15% оферират да нарастне природният газ през септември

Това стана ясно на днешното съвещание на КЕВР

Ганчева разяснява и поредицата от повреди по газовото трасе и акцентира неналичието на отговорност , в това число и за човешки животи при сходни обстановки.

" Много по-важно е това, че ние една година плащаме масрафа за некадърното ръководство на " Булгартрансгаз ". Платихме най-високите сметки за сила напролет на 2020 година Сега есента на 2020 година ще платим още по-високите сметки . "

АБВ напомня, че " край гръцката граница. Ние попитахме на какво се дължи това. Кога последно е била профилактирана мрежата и дали има други зони , които са с опасности и в случай че има такива, какви ограничения подхваща сдружението. Не става дума, че те не дават отговор на нас, а че неглижират цялата газопреносна мрежа ".
 Борисов качи и Теменужка Петкова на джипа Обновена
Борисов качи и Теменужка Петкова на джипа

Разглеждат градежа на газопровода с Гърция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР