АБУДЖА, Нигерия (AP) — Human Rights Watch заяви в четвъртък,

...
АБУДЖА, Нигерия (AP) — Human Rights Watch заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Най-малко 60 цивилни са били убити в Буркина Фасо миналата година при удари с военни дронове, казва пазач

АБУДЖА, Нигерия (AP) — Human Rights Watch съобщи в четвъртък, че силите за сигурност на Буркина Фасо предходната година са умъртвили минимум 60 цивилни в три разнообразни удари с дронове, които съгласно групата може да са представлявали военни закононарушения.

Правителството на западноафриканската нация твърди, че ударите са ориентирани към екстремисти, в това число джихадистки бойци и размирен групи, които работят в доста отдалечени общности.

Обвинението от основаната в Ню Йорк организация за наблюдаване беше последното в поредност от сходни обвинявания, повдигнати от разнообразни правозащитни групи.

„ Правителството би трябвало незабавно и независимо да проверява тези явни военни закононарушения, да потърси отговорност от виновните и да даде съответна поддръжка на жертвите и техните фамилии “, се споделя в нов отчет на HRW.

Докладът също по този начин споделя, че ударите са били „ в нарушаване на законите на войната “ и демонстрират „ слаба или никаква угриженост “ за цивилните. HRW заяв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР