Абу-Муслим Амаев се класира на полуфиналите в категория до 63

...
Абу-Муслим Амаев се класира на полуфиналите в категория до 63
Коментари Харесай

Абу-Муслим Амаев се класира за полуфиналите на европейското първенство по борба в Загреб

Абу-Муслим Амаев се класира на полуфиналите в категория до 63 кг типичен жанр на европейското състезание по битка в Хърватия, а други трима български национали отстъпиха на четвъртфинали и към момента имат шансове да играят за бронзови оценки.

Амаев стартира шампионата с туш против шведа Вирджил Бика при резултат 5:5, а на четвъртфиналите българският национал завоюва с 9:4 против латвиеца Александрс Юркас. В идната си битка Амаев ще се изправи против настоящия европейски първенец в категорията Лери Абуладзе от Грузия, който започва шампионата непосредствено от четвъртфиналите.

Най-тежка бе програмата на Семьон Новиков на 87 кг. Носителят на пояса „ Никола Петров “ стартира против двукратния бронзов медалист Ханес Вагнер и победи германеца с безапелационното 9:0. В идната си битка българският национал се изправи първенеца от предходната година Тюрпал Бисултанов, който взе първите три точки от сутерен. Остатъкът от битката обаче бе следен от Новиков, който завоюва безответни 12 точки за край с техническо предимство.

Програмата не стана по-лесна за българския национал, който се изправи против унгареца Ищван Такач на четвъртфинал. Новиков загуби три точки след партера в първата част и съумя да върне единствено две до края на дуела. Така той ще се надява Такач да го изтегли на репешаж.

Айк Мнацаканян стартира на 77 кг с безапелационна победа с 8:0 против албанеца Кевин Купи, след което българският национал надделя и поляка Патрик Беднарц с последна точка. На четвъртфиналите обаче Мнацаканян отстъпи с 1:6 на турчина Юнуш Башар.

Стефан Григоров започва на 55 кг с победа с 9:0 против молдовеца Артьом Деляну, а в идната битка българският национал отстъпи със същия резултат на двукратния международен и повторен европейски първенец Елданиз Азизли от Азербайджан.

Тази вечер, след полуфиналите при мъжете, Българска национална телевизия 3 ще излъчи финалните срещи за деня директно в ефира си от 19 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР