Абу-Муслим Амаев, Айк Мнацаканян и Кирил Милов са тримата български

...
Абу-Муслим Амаев, Айк Мнацаканян и Кирил Милов са тримата български
Коментари Харесай

Трима българи влизат в битките за бронза на класическия стил на европейското по борба тази вечер

Абу-Муслим Амаев, Айк Мнацаканян и Кирил Милов са тримата български представители, които ще излязат на тепиха в търсене на бронзов орден в класическия жанр във втората крайна сесия на европейското състезание по битка в Букурещ 2024.

Схватките и на тримата може да гледате от 18:00 часа по Българска национална телевизия 2, а след 20:00 часа директното ни предаване се трансферира по Българска национална телевизия 3! Цялото съревнование може да наблюдавате без спиране на уеб страницата bntsport.bg!

Пръв в спор за отличие ще изелзе Абу-Муслим Амаев в категория до 67 кг, който по-рано през днешния ден в репешажите надделя сърбина Себастиан Надж и по този начин си обезпечи мач за бронза против Мортен Торесен от Норвегия.

В категория до 82 кг Айк Мнацаканян през вчерашния ден доближи до полуфиналите, където обаче бе спрян от международния първенец за юноши и младежи Алперен Бербер от Турция. Натурализираният герой въпреки всичко ще има късмет да се окичи с орден, в случай че довечера се оправи с грузинеца Гела Болквадзе.

При 97-килограмовите пък европейските ни първенец от Будапеща и повторен международен вицешампион Кирил Милов ще се опита да завоюва първия си бронз от огромно състезание, като за задачата ще би трябвало да се пребори с финландеца Ари Саволайнен. По-рано през днешния ден българинът преодля репешажите след триумф с механически туш над унгареца Тамаш Левай.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР