Абу Дис - столица на независима Палестина? Може би в

...
Абу Дис - столица на независима Палестина? Може би в
Коментари Харесай

Абу Дис - палестинската столица, която не иска да бъде столица

Абу Дис - столица на самостоятелна Палестина? Може би в очите на Доналд Тръмп, само че не и за палестинците Мохамед, Халед и Ияра, които гледат скептично на американския план, сложил столицата на една бъдеща палестинска страна в това предградие на Ерусалим.

Американският президент очерта във вторник във Вашингтон мирния си проект за Близкия изток, наименуван " договорката на века ", в която обаче палестинците не имат вяра.

Проектът отрежда на Израел противоречивия град Ерусалим - туптящото сърце на монотеистичните религии, който получава статут на " неделима " столица. И планува основаването на палестинска страна, в отчасти орязан тип.

Столицата ѝ съгласно него ще бъде ситуирана в част от Ерусалим източно или северно от " бариерата за сигурност ". Кварталите зад нея исторически са част от града, само че бяха разграничени от него с бетонна стена, издигната при започване на 2000-те по време на втората интифада, палестинското въстание.

Американският документ показва квартала Абу Дис за възможна столица на Палестина, добавяйки, че той би могъл да получи името Ал Кудс - " заветен ", както арабите назовават Ерусалим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР