Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предлага на туристите

...
Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предлага на туристите
Коментари Харесай

Абу Даби предлага безплатно ваксиниране срещу COVID-19 за туристи

Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предлага на туристите безвъзмездна имунизация против КОВИД-19. Досега там се осигуряваше имунизация единствено за жители на ОАЕ и притежатели на резидентска виза, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Засега обаче няма индикации дали мярката ще важи и за Дубай, както и за останалите пет емирства, влизащи в състава на ОАЕ.

Чужденци с издадени от Абу Даби визи, както и притежатели на паспорти, имащи право на туристическа виза, които влизат в ОАЕ през Абу Даби, могат да си резервират гратис ваксини, съгласно информация, предоставена от Компанията на Абу Даби за здравни услуги (SEHA, СЕХА), която ръководи здравната инфраструктура на емирството.

Притежателите на резидентски и входни визи с изминал период също имат право на безвъзмездна имунизация, заяви на 11 юни пресслужбата на Абу Даби.

Загубите на работни места и рестриктивните мерки в пътуванията поради пандемията доведоха до това, че някои хора изгубиха резидентските си визи не по своя виновност. Този месец здравните управляващи в ОАЕ обявиха, че близо 85 % от имащото право на имунизация население е с сложена най-малко една доза, само че не сподели какъв брой са хората с две.

През последния месец заболеваемостта в ОАЕ се увеличи, а в Абу Даби към момента са в действие ограничавания за влизане, в това число домашна карантина и правене на ПСР тест през избрани шпации от време. Хората, идващи с коли от другите емирства, също биват изследвани, с цел да се потвърди, че не са инфектирани.

Пристигащите от 27 страни, в това число Китай, Германия и Съединени американски щати не подлежат на наложителна карантина. СЕХА предлага в Абу Даби ваксини против КОВИД-19 на китайския държавен лекарствен производител "Синофарм " и на "Пфайзер "/ "Бионтех ".

Пресслужбата на Дубай към този момент не е дала отговор на питане за коментар дали критериите за право на имунизация ще се трансформират.

Според информация от дубайската Здравна работа ваксини се слагат единствено на жители и притежатели на годна дубайска резидентска виза.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР