Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци. Има липса на

...
Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци. Има липса на
Коментари Харесай

Министърът на земеделието смята за абсурдно да внасяме плодове и зеленчуци | Има липса на правила за търговията със земеделски продукти и храни,

" Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци. Има липса на правила за търговията със аграрни артикули и храни, приготвяме подобен законопроект ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на земеделието Кирил Вътев.

Според него спецификата на българския пазар е, че 70% от продажбите са промоционални, което не е добре нито за търговците, нито за производителите.

" Затова са нужни правила, които да вкарат правилник на комерсиалните взаимоотношения по цялата хранителна верига от полето до рафта в магазина. Няма заплаха да влязат ГМО храни, в Европа ГМО не се създава ", добави Кирил Вътев.
Тази година цялото ни зърнопроизводство е на безапелационна загуба с най-малко 20 % ", означи земеделският министър.

" При пшеницата няма проблем, към този миг България спрямо 2022 година е изнесла 2 милиона тона пшеница повече, има при слънчогледа, като България сега не внася слънчоглед от Украйна. Няма данни за замърсяване на украйнския слънчоглед ", съобщи Кирил Вътев.
Той, акцентира, че водещо е качеството, а цената е функционалност от качеството. България е един от отличниците на Европа с минимум хранителни натравяния, разяснява още земеделският министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР