Абсурдна ситуация в столичния кв. Лозенец“. Жители на района искат

...
Абсурдна ситуация в столичния кв. Лозенец“. Жители на района искат
Коментари Харесай

Абсурд в столичния кв. „Лозенец“: Жители искат платени места, Общината обаче не дава

Абсурдна обстановка в столичния кв. „ Лозенец “. Жители на региона желаят платени паркоместа, само че общината не желае да им вземе парите. Хората от ул. „ Резньовете “ са с отстранени паркоместа и заплащат санкции за погрешно паркиране, макар че допълнително случай става въпрос за паркиране в съседен към блока терен, предава Българска национална телевизия.

„ Тук няма статут на улица, това е имот. Това е катовор на тези жилищни здания “, съобщи Даниел Митов, който живее в квартала.  Според жителите пространството се употребява като паркинг още от построяването на постройката през 1977 година.

Глобите в дворното място обаче зачестяват, жителите стартират да пишат тъжби до районната администрация и Центъра на градска подвижност. Резултат – няма.

„ Общината изобщо не го приема за улица. Нито се мие, нито се чисти, нито е разграфено “, изясни жителка.

Хората са почнали да събират подписи. От Общината въпреки всичко са дали отговор, че пространството ще бъде препроектирано. „ Улицата не е планувана за паркинг. Няма обръщало и не дава отговор на изискванията за отделяне на паркоместа в зелена зона “, пишат от р-н “Лозенец “.

Въпреки че години наред тези пространства са се употребили като паркинг, в този момент това се оказва в прорез с наредбите.  

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР