Абсурдна ситуация се развива в Софийския градски съд, където трябва

...
Абсурдна ситуация се развива в Софийския градски съд, където трябва
Коментари Харесай

Съдията по Nexo си направи отвод след анонимни медийни намеци за корупция

Абсурдна обстановка се развива в Софийския градски съд, където би трябвало да се гледат ограниченията за неотклонение на двама от обвинените по делото Nexo - Траян Николов и Калин Методиев.

От Софийски градски съд оповестяват, че съдията, който е трябвало да се произнесе по техните тъжби против размера на гаранцията (1 млн. лева.), си е направил отказ.

Името на магистрата не се оповестява.

Мотивите обаче са обяснени: " изявления в медийното пространство, съдържащи изказвания, неотговарящи на действителността, и внушения по отношение на безпристрастността на съда ".
Решението за отвода идва малко откакто в уеб сайтове като ПИК и Narod.bg се появиха анонимни изказвания за хипотетичен опит за рушвет на съдиите. В ПИК информацията за " финансова мотивация на правосъдния състав " се базира на неназовани " източници от Софийски градски съд ", а в Narod.bg - " от следствието ". Според вторите - " службите засекли слух, че имало опит от Nexo да купи съда с 1 млн. лева, с цел да остави или понижи ограниченията за неотклонение на двамата, като по този метод действително провали акцията на прокуратурата ".
В нито един от уеб страниците не се загатва име на хипотетичния арбитър - нито какво са създали " службите ", откакто са " засекли слух ".

Натискът по делото обаче стартира още преди следствието да е стигнало до финалан фаза.

Произнасянето във вторник е единствено по ограниченията за неотклонение на 2 от 4 обвинени - а не по същината на процеса.

Това е едно от първите огромни каузи за хипотетична проведена незаконна група, което към този момент не се гледа в закрития Специализиран съд, а в Софийски градски съд.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР