Абсурден случай се разигра във ветеринарна клиника в столицата. Попечители

...
Абсурден случай се разигра във ветеринарна клиника в столицата. Попечители
Коментари Харесай

Абсурден казус: Стопани откраднаха кучето си от клиника, за да не платят лечението му

Абсурден случай се разигра във ветеринарна клиника в столицата. Попечители на бездомно куче го отвлякоха от клиниката, с цел да не платят изхарчените пари за лекуването му - над 4200 лева Един от похитителите е бил с гумена маска на смешник. Цялата обстановка е снимана от камерите за видеонаблюдение. От ветеринарната клиника ще заведат дело.

Ара е бездомно куче, в клиниката е от април, тъй като е била простреляна. Оттогава там се грижат за нея. За лекуването ѝ е направена отстъпка от 20 %, както за всички бездомни животни. От няколко дни от клиниката подканят доброволците да платят и да вземат кучето. Вместо това, нощес се разиграва сериозен екшън.

" Дойдоха един чужд човек и една жена, която и преди е идвала да го вижда ", изясни доктор Весела Хичева, ветеринар.

" Направиха се на повърхностно идващи да го видят, доста спокойно и безшумно го подвигнаха, откачиха мотива, потеглиха към вратата, колежката се опита да ги спре. На вратата ни посрещна човек със силиконова маска ", описа доктор Димитър Яновски, шеф на клиниката.

" На вратата се спречкахме с тях и с третия съизвършител, който се опитваше да задържи отворено, с цел да могат да излязат, а по-късно я държеше залостена, тъй че ние да не можем да тръгнем след тях ", добави доктор Весела Хичева, ветеринар.





Екип на Българска национална телевизия опита да се свърже по телефона с двамата попечители на кучето Ара - Георги и Елия. Те, от своя страна, отхвърлиха да опишат своята версия и не разясниха тематиката.

За Ара са събирани дарения за лекуването, само че постъпилите пари в клиниката не са били задоволително. Затова оттова заплашили попечителите, че в случай че не платят дължимото и не си вземат кучето, ще го предадат на Общината. Вероятно тъкмо това е предизвикало доброволците да го отвлекат. Полицията към този момент проверява случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР