Абсурден казус в Благоевград. Сметки за ток получиха собствениците на

...
Абсурден казус в Благоевград. Сметки за ток получиха собствениците на
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация: Собственици на необитаеми жилища получиха сметки за ток

Абсурден проблем в Благоевград. Сметки за ток получиха притежателите на необитаемите жилища в опожарения през декември блок в града. Част от фактурите са за близо 200 лева, начислени за жилища, в които електричеството към момента не е пуснато.

Сметките  идват преди няколко дни. Димитър Нанов споделя, че от електроразпределителната компания е трябвало да възстановят тока на 31 януари, само че това не се случило. " Те ми пускат сметка от 20 декември до 21 януари, без да имаме въобще апаратура. От 24 декември до 20 януари ми е регистрирано ползване, което ми е калкулирано на стойност 173 лева И след дълго вървене по тъгите, със заявление към ЧЕЗ, с позвънявания към народен телефон, най-сетне взеха решение да анулират фактурата “, добави мъжът.

На Евгени Янков също му е начислена сметка, макар че апартаменът му е ненаселен след пожара. Фактурата е на стойност 62 лева и тъй като е електронна – автоматизирано е платена. 

Поради липса на ток в целия блок, водосточната тръба, която изгоря при пожара към момента не е възобновена. Това докара до наново наводнение преди два дни след падналия снеговалеж. Следи от влага има на всички места.

От ЧЕЗ декларират: " Oт страна на Пожарна сигурност и отбрана на популацията имаше възбрана за ревизиране на положението на вредите по инсталацията, поради инспекции и ревизия на носещата структура. Фактурираната сила на необитаемите жилища е сторнирана преди два дни.

От ЧЕЗ прецизират още, че дейностите по премахване на вредите в блока ще започват в понеделник - 7 февруари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР