Абсурдът в Омуртаг продължава – градът е на воден режим

...
Абсурдът в Омуртаг продължава – градът е на воден режим
Коментари Харесай

Абсурдна България: Омуртаг иска главата на кмета Ешреф Ешрефов заради 40 г. безводие

Абсурдът в Омуртаг продължава – градът е на воден режим вече над 40 години, като в избрани елементи от време на време вода изобщо липсва. През последните 12 месеца има оживление в обезпечаването на спешно доставяне, само че чешмите са все сухи. Затова през днешния ден по обед поданици на градчето затвориха пътя Варна – София в символ на митинг.

Според гражданското съдружие „ Вода за Омуртаг “ за настоящата обстановка е отговорен кметът Ешреф Ешрефов. Затова и издигнатите плакатите бяха ориентирани главно против него. На този стадий локалното ВиК и страната в лицето на районното министерство си били свършили работата.

Магдалена Славова от сдружението съобщи пред БГНЕС: „ Резервоарите са цялостни, само че водата не може да се пусне, тъй като двете помпени станции и двата помпени резервоара не могат да действат. Община Омуртаг 9 месеца не ги възвръща. Това е работа за две седмици. Последните няколко месеца се опитваме по всевъзможен метод да накараме общината да го направи. Всеки ден – единствено обещания и ангажименти “.

Протестът на оживения път в разгара на лятото през почивен ден провокира километрични тапи. Трудностите бяха и за водачите, и за пътните служители на реда.

Инфо: narod.bg

Тагове: воден режим омуртаг Ешреф Ешрефов безводие
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР