Абсурд в страна от ЕС - промишлен ток заплащат собствениците

...
Абсурд в страна от ЕС - промишлен ток заплащат собствениците
Коментари Харесай

Какъв ЕС? Семейства в Приморско от 26 г. плащат промишлен ток

Абсурд в страна от Европейски Съюз - индустриален ток заплащат притежателите на жилища в блоковете, намиращи се в някогашния ММЦ Приморско. Близо 26 години хората недоволстват и пишат до институциите, а всичко завършва с писма и наставления, само че не и до смяна за тях.

Месец преди студените зимни месеци хората живеещи сред гиздав и приморско още веднъж се усещат забравени от всички институции и изправени пред непостижими сметки за ток.

Блок 1 и блок 2 се намират на територията на някогашния ММЦ Приморско, което през 2001 година бе добито от холдинга „ Албена ” АД. Младежкия културен център в действителност е ситуиран в землището на град Приморско на повърхност 1000 дка, където се намират още четири хотела, два къмпинга и пет ресторанта.

След продажбата на холдинга обаче хората закупили общо 70 жилището в двата жилищни блока стартират да заплащат индустриален ток. А през тези малко над 25 години стартира и тяхната битка за прекосяване към битовите цени за електрическа енергия полагащи се на средностатистическия консуматор.

" Имаме отговор от регионалния шеф, имаме отговор от енергото ЕВН, имаме отговор и от горите, защото територията била горски фонд, нямаме само отговор от Община Приморско. И не могат да се намерят два квадратни метра, където да бъде подложен трафопост ", показа Ирина Москова - гражданин на бл.1 ММЦ Приморско пред NOVA.

Два месеца преди зимния сезон обаче хората са обезпокоени, по какъв начин ще изкарат зимата поради стремглавата инфлация и непостижимите сметки за електрическа енергия. Как ще могат да включат фурна, климатик или даже тв приемник.

Сметката на Ирина за август месец, в случай че пералнята ѝ не е работила три седмици заради щета, е 250 лв..

Оказва се, че жилищните блокове са на терен, съседен към горски фонд. Затова отговорът от Териториално отделение държавно горско стопанство е, че поземлените парцели се нуждаят от осъществяване на процедура за смяна на предназначението им.

Оттам изясняват, че вложителят или енергодружеството би трябвало да насочат искане за терен. От енергодружеството изясняват, че чакат да им бъде предоставено право за градеж на трафопост за парцел наоколо до блоковете.

Жителите на жилища пишат и до регионалния шеф, който се заема с проблема. Предписанията от бургаския губернатор са, че би трябвало да бъде определен терен, би трябвало да бъде направен Подробен устройствен план от локалната община и да бъде обещано право за градеж на трафопост.

Кметът на община Приморско споделя, че е осведомен с проблема от 2012-та година и чака административната процедура да започва.

" Общината е правила вероятното да провежда срещи с представители на ЕВН и регионална администрация беше ангажирана, и в действителност това, което можем ние да създадем, е да предоставим терен и да дадем опция на ЕВН да избере.

До този миг отново по спомен изтъквам времето обратно, страната беше избрала терен, който се оказа горски фонд и в този смисъл ЕВН се отхвърлиха. Тази година има кореспонденция от края на август и при започване на септември са избрали терен, който е частно-общинска благосъстоятелност, само че е земеделска земя ", изясни Димитър Германов.

Докато чакат административните и бюрократични тежести обаче, хората от ММЦ Приморско се запасяват с дърва за огрев, с цел да не стоят на студено през зимата. И споделят, че са забравени от всички институции. Чакали програмата за саниране, която изчерпала средствата, и за тях не останали. За тях нямало даже и рейсове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР