Абсорбаторите в съвременната кухня са просто задължителни – никой няма

...
Абсорбаторите в съвременната кухня са просто задължителни – никой няма
Коментари Харесай

5 дизайнерски идеи за кухненския абсорбатор

Абсорбаторите в актуалната кухня са просто наложителни – никой няма предпочитание по целия му дом да се носи кондензиран мирис на готвено, от който няма избавление. Но в случай че за множеството хора абсорбаторите са въпрос на функционалност, за дизайнерите те са също по този начин неизменима част от интериора. Има ли метод абсорбаторът ви освен да работи, само че и да наподобява зашеметяващо и да прибавя жанр и класа в кухнята? Ето няколко хрумвания от експертите, които ще ви оказват помощ да превърнете дома си в същинско произведение на изкуството, до последния подробност.

Свободно провесен абсорбатор

Ако котлоните са на кухненския остров, над тях може свободно да виси хубав абсорбатор в стила на кухнята. Той ще основава чувство за шир, като в това време ще притегля погледа към тавана и ще акцентира височината му. Най-често за тази цел се избират уреди от неръждаема стомана, които са доста подобаващи за актуалните кухни, изключително за индустриалния жанр на обзавеждане.

В звук с шкафовете

Ако държите на огромен, мощен абсорбатор, над него нормално няма място за долап. Но можете сполучливо да имитирате подобен. Ако създадете към уреда обшивка от същия материал, от който са направени кухненските шкафове, по този начин ще прикриете тръбите и „ софтуерния “ тип на уреда и ще създадете чувство за отмереност и еднородност на пространството. Ефектът ще е още по-добър, в случай че в близост няма горни шкафове – по този начин аспираторът ще стане допълващ и хармонизиращ детайл върху голата стена.

В звук с кухненския плот или тил

Друг метод да хармонизирате аспиратора е да го слеете с… кухненския плот или гърба. За тази цел го монтирайте в обшивка, направена от материала на плота/гърба. Най-изискана визия ще постигнете, в случай че употребявате мрамор или различен хубав камък, само че той е много тежък и ще би трябвало да го закрепите добре за стената или тавана. Това ще го накара по едно и също време да изпъкне, като в това време ще балансира цветовете и шарките в кухнята. За най-хубав резултат предлагаме да употребявате същия материал и за кухненския тил, с цел да не създавате прекомерно доста шарки на едно място.

Специален акцент

с огромен въздуховод, който се е устремил към тавана, може да се трансформира в хубав акцент във всяка кухня. Така ще наблегнете мястото за готвене, като в това време ще имате незабравим, само че и хубав подробност, който да довърша дизайна. За тази цел можете да изработите кутия в определена от вас форма – да вземем за пример пирамидална, която да се стеснява към тавана. Тя може да бъде декорирана по всевъзможни способи – с багра, плочки, фризове, дървени или железни детайли. Единствената ви задача тук е да я извършите в естетика с цветовете и стила на кухнята, даже когато е в контрастност с нея.

Комин

Представете си, че вашият абсорбатор наподобява на комин на камина. Звучи ли ви уютно? Можете да извършите сходство на комин от гипсокартон, който да измажете и боядисате като стена. В него монтирайте аспиратора. Ще получите приятна провинциална визия, цялостна с топлота като от къщата на баба. За оптимален резултат се погрижете към него да не е препълнено с шкафове и лавици, с цел да има опция хубостта му да изпъкне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР