Абсолютно всичко, което е предвидено по време на управлението на

...
Абсолютно всичко, което е предвидено по време на управлението на
Коментари Харесай

Борисов: През 2009-а над София се виеше дим с всички цветове на дъгата

Абсолютно всичко, което е планувано по време на ръководството на Българска социалистическа партия за чистотата на въздуха в страната, ще бъде изпълнено. Това сподели на днешния парламентарен надзор министър-председателят Бойко Борисов.

" Колкото и да коства ", съобщи твърдо министър председателят.

Борисов не отговаряше на въпроса на Българска социалистическа партия, поради който направи едно от редките си визити в Народното събрание през днешния ден. Думите му бяха ориентирани към декларация на левицата за неналичието на ограничения от страна на ръководещите за чистотата на атмосферния въздух в страната.

" Правителството се паникьоса от угрозата за следващи солени наказания от страна на Европейска комисия. Затова се хвърли в реплика на ограничения, с които сякаш да извърши решението на съда от април 2017 г ", съобщи от името на групата на Българска социалистическа партия депутатът Манол Генов.

Според него " хората излизат с маски по улиците, само че от ден на ден осъзнават, че ги носят заради нетърпимост към ръководещите ". Левицата твърди, че държавното управление е забавило съществено всички ограничения за чистотата на въздуха, а едвам 7 от 25-те общини, против които има наказателна процедура по дело на Еврокомисията са получили достъп до финансиране от 115 млн. лева, планувани за такива ограничения.

" Помним 2008-2009 година, когато бях кмет. Над София се виеше от Кремиковци пушек с всички цветове на дъгата. Ако тогава е мерен въздуха, не знам какъв е щял да бъде. Не желая да приказвам за жълтия пушек на завода в Стара Загора ", съобщи министър председателят.

Технически той е прав - за по-малко от десетилетие замърсяването с фини прахови частици в столицата да вземем за пример е намаляло с 30%. От Българска социалистическа партия обаче означават, че България не е изпълнила уговорките си.

Какво ще прави новата Държавна организация " Пътна сигурност "?
Въпросът на Българска социалистическа партия в самия надзор бе обвързван с новата организация за пътна сигурност, която ръководещите дават обещание да сплоти и координира напъните за битка с жертвите на пътя на към този момент съществуващите институции.

Още преди да изтече публичното разискване на предлагането вицепремиерът Томислав Дончев е декларирал, че шефка на новата организация ще е досегашната зам.-министърка на районното развиване Малина Крумова. Това означи аленият народен представител Димитър Данчев и попита какво ще прави новата организация.

" Анализът ни, в това число и след последните произшествия с доста починали, сподели, че старания, ограничения и информации имаме в разнообразни институции, само че липсва координационен механизъм, който да ги свързва и да сплотява напъните на всички участници в процеса ", сподели Борисов, четейки пространният си отговор от лист.

Именно новата Държавна организация " Пътна сигурност " ще извършва тази роля, посочи министър председателят. И означи, че предлагането е към момента отворено за публично разискване.

Всъщност то е завършило преди два дни, на 5-ти декември, репликира го аленият народен представител Драгомир Стойнев.

" Благодаря ви за административния отговор. Ако хората не си платят налозите, е проблем. Но в случай че бюрокрацията не си реши проблемите, се основава още администрация ", съобщи той.

И означи, че Крумова е планувана за началник на новата организация, с цел да освободи зам.-министърското място за подалия оставка министър Нанков. Не би трябвало нова администрация, само че ръководещите дават обещание все нов Закон за придвижване по пътищата, а план за подобен няма, заключи Стойнев.

Борисов отхвърли дуплика и напусна залата.

За спора сред Русия и Украйна: Винаги съм смятал, че Черно море би трябвало да бъде място за туризъм
Напрежението в Черно море и опцията за боен спор е доста сериозен проблем, съобщи министър председателят пред публицисти на излизане от пленарната зала.

" Дано една предизборна акция и вътрешнополитически проблеми да не доведат до военни дейности в Черно море. Иначе прелестна територия за водене на война ", съобщи Борисов.

И напомни, че е предупреждавал за заплахата от военни кораби във Черно море.

Премиерът добави, че се надява отводът на България да допусне прекосяване на военни кораби през наши води да бъде признат насериозно от страните в спора. И съобщи, че води дейни диалози с всички водачи.

Това ще затрудни както туризма, защото България има най-хубавите курорти на крайбрежието, по този начин и газовата диверсификация посредством построяването на " Турски поток ". /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР