Абсолютно убедена е прокуратурата за това какви са причините, поради

...
Абсолютно убедена е прокуратурата за това какви са причините, поради
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова коментира обрата за трагедията в Хитрино, тезата на "Булмаркет" издишала защото...

Абсолютно уверена е прокуратурата за това какви са аргументите, заради които се е стигнало до този тежък случай. На мястото на произшествието са осъществени голям брой огледи и експертизи. Разполагаме и с доста устни самопризнания. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

" Тезата на " Булмаркет " е била обект на нашето следствие. Разбира се и за нас беше извънредно значимо дали се касае за дейности на машинистите или е поради инфраструктурата. Категорични за заключенията, че единствената причина за това произшествие е високата скорост, с която машината се е движела. Не е налице каквото и да е съпричиняване на случая поради инфраструктурата " ", сподели тя.

Обрат: Нова техническа експертиза сочи радикално друга причина за нещастието в Хитрино

" Това е открито след голям брой огледи. Тази версия е изключена. Частната експертиза не може да бъде оценена от съда, тъй като не е годно доказателствено средство и не е предоставена от него. Прокуратурата няма причина да промени изводите си ", добави Арнаудова.

" Основното пълномощие на прокуратурата е да повдига и поддържа обвинявания. Много от дълго време беше отнета опцията на прокуратурата да подхваща дейности за попречване на закононарушения ", разяснява Арнаудова на въпрос дали е редно да се одобри инспекция след частната експертиза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР