Абсолютно невъзможно е да се манипулира гласуването с машини. Всеки

...
Абсолютно невъзможно е да се манипулира гласуването с машини. Всеки
Коментари Харесай

Сиела Норма: ПП, ГЕРБ и ДБ имат кодовете за достъп и контрол на машините за гласувене

Абсолютно невероятно е да се манипулира гласуването с машини. Всеки програмен продукт се състои от кодове, дори ПИН-а е код, с който може да се влезе. ЦИК има всички софтуерни кодове и надлежно всички членове на ЦИК имат достъп до тези кодове. Всички партии, показани в ЦИК, също имат достъп до въпросните кодове, до цялостния софтуерен код без никакво изключение. Това изясни в студиото на " Денят стартира " проф. Иван Тодоров - акционер и член на Съвета на шефовете в " Сиела Норма ".

" ЦИК предложения всички политически партии да им даде кодове за достъп и надзор над машините. Явиха се единствено три партии - Политическа партия, ГЕРБ и Демократична България, и единствено те си взеха въпросните кодове, а другите не се поинтересуваха. Всички кодове се ревизират, всички партии, които имат членове в ЦИК, имат достъп до всички ", сподели още Тодоров.

Той добави, че те могат да ревизират всичко, да проверяват, да изискват експертизи.

" Не могат да манипулират обаче, тъй като гледат кода дали всичко е наред, само че те не могат да пипат в кода. Той е еднакъв код и е комплициран на всяка машина по настрана и не е допустимо над 11 000 машини да им промени кода. Всички кодове и ключове ги има ЦИК. Ключовете дават достъп до останалите кодове. " Сиела " може да постави какъвто и да е програмен продукт единствено и само с разрешението и под контрола на ЦИК ", добави проф. Иван Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР