Абсолютно недопустимо. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава

...
Абсолютно недопустимо. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава
Коментари Харесай

Десислава Атанасова против връщането на Спецов начело на НАП

Абсолютно неприемливо . Така ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова дефинира  начело на Националната организация по приходите от новия финансов министър Асен Василев.

" След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал компания с големи отговорности към бюджета, към Национална агенция за приходите , считам за безусловно неприемливо той да заеме този пост ", разяснява тя в коридорите на Народното събрание. С експлицитното конкретизиране - коментарът й е персонален, а не ангажира с позицията си парламентарната група на ГЕРБ.

Основния си коментар Атанасова даде във връзка с проблема с комисията по конституционни въпроси, в която  в нея разбуни духовете в Народното събрание по-рано през днешния ден.

" Очевидно в тези диалози ние не участваме, диалозите се водят сред ПП/ДБ и Движение за права и свободи . Ние през вчерашния ден декларирахме, че всяка парламентарна група може да номинира който пожелае. И постоянно сме отстоявали тази позиция. Категорична е позицията ни постоянно когато отчитаме, че всяка парламентарна група взима лични решения и никоя друга група не може да се намесва в тях директно или непряко. Второ, конституционната комисия би трябвало да проработи, тъй като напъните на всички в няколко следващи Народното събрание бяха ориентирани в тази посока ", сподели националният представител.

По такава значима тематика като смяна във висшия закон следва да се търси по-широка парламентарна поддръжка, а не да се приказва единствено с Движение за права и свободи, счита Атанасова. ГЕРБ били осведомени от дълго време с плана на Движение , като по някои неща се съгласяват изцяло, само че други никога не могли да поддържат, само че ръководителят на ПГ на ГЕРБ не посочи обаче кои са те.

Атанасова прикани още президентът Радев да внесе в Народното събрание плана си за Конституция, за която приказва от доста време, само че никой не бил виждал.
 ПП/ДБ желаят Пеевски вън от конституционната комисия, Движение за права и свободи: Реформа единствено с него
ПП/ДБ желаят Пеевски вън от конституционната комисия, Движение за права и свободи: Реформа единствено с него

Българското правораздаване се срутва пред очите ни, съобщи Христо Иванов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР