Абсолютно недопустимо е в 21 век в Европа да летят

...
Абсолютно недопустимо е в 21 век в Европа да летят
Коментари Харесай

Президентът: Случващото се в Украйна е недопустимо! Към момента няма пряка военна заплаха за България

Абсолютно неприемливо е в 21 век в Европа да летят стратегически бомбардировачи, ракети, въздушни и морски десантни с удари по суверенна страна. Категорично е неприемливо. Това съобщи президентът Румен Радев след изключителна среща в президентството.
„ Към момента няма директна военна опасност за сигурността на България, само че има редица опасности. Като цяло сигурността в Европа към този момент е тотално изменена “, изясни той.

„ Правителството продължава да извършва разчети за рисковете, касаещи въздушните и морските ни пътища, енергийните трасета, цялата система на доставки, която визира цялото ни общество. Тези разбори ще продължат и през днешния ден, и на следващия ден с търсене на всички вероятни разновидности, тъй че да няма спиране в енергийните доставки на газ, изключително значимо на нефт, на храни и на всички артикули от първа нужда. Търсят се и се разискват всевъзможни трасета за различни доставки “, увери Радев.

„ В ход са действия, които да защитят България по повод на киберсигурността. Изключително значимо – страната ни няма да допусне и ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО. В ход към този момент са съвещания в междусъюзен формат в границите на Алианса “, сподели още президентът.

„ Изключително значима за нас е и съдбата на сънародниците ни в Украйна. До момента броят на хората, които са декларирали предпочитание за евакуация, към този момент надвишава 4 000. Ще създадем всичко допустимо тези наши сънародници да бъдат евакуирани “, заяви Румен Радев.От думите му стана ясно, че България е подготвена да посрещне и жители на Украйна.

„ България продължава да взе участие във всички формати на Европейски Съюз и на НАТО, да търсим дружно групов отговор на това жестоко предизвикателство пред европейската сигурност. Ще продължаваме да вършим всичко допустимо да подсигуряваме сигурността на българските жители “, увери президентът.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР