Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да

...
Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да
Коментари Харесай

Радев за рейда на американските военни в Пловдивско: Абсолютно недопустимо

" Абсолютно неприемливо е животът и спокойствието на българските жители да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от непозната войска ". Това счита президентът и държавен глава Румен Радев за случая, при който американски военни

Случаят e от 11 май, само че стана прочут едвам в края на предходната седмица, когато огромните малките екрани демонстрираха репортажи със уплашените служащи от цеха. И военното министерство, и американското посолство, настояват, че са разбрали за случая едвам в този момент.

Към момента не е ясно по какъв начин сходен случай може да остане прикрит толкоз дълго време за способените служби в Министерството на защитата.

В понеделник Радев разиска случая с министъра на защитата Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. В известието на президентството няма информация дали по време на срещата е бил разискван и въпросът за какво повече от две седмици за случая не бе обществено прочут.

Инцидентът се случи по време на военно обучение в региона. Американски военни от 173-та въздушно-десантна бригада са провеждали образователна симулация, в границите на която е трябвало да бъдат овладени и обезопасени здания на летище Чешнегирово.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР