“Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат,

...
“Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Задължително е да има правителство с втория мандат

“Абсолютно императивно е да се излъчи държавно управление с втория мандат, би трябвало да се създадат всички старания това да се случи при гарантиране на избрани национални политически резултати. Всичко останало би трябвало да остане за записки, персонални прекарвания, будоарни страсти и прочие, които нямат нищо общо с нашата отговорност за ориста на републиката. ” Това съобщи в изявление по БНР съпредседателят на “Демократична България ” и водач на “Да, България ” Христо Иванов.


Той прикани акад. Денков и Мария Габриел да продължат незабавно диалозите, без непрекъснато да сменят формулата за кабинета. По думите му, за него през цялото време не е ясно какво тъкмо е желанието на ГЕРБ-СДС - за политически безпристрастен или за съдружен кабинет.

Проф. Денков би трябвало да е първи в ротацията, тъй като това е интервалът, в който би трябвало да се случи конституционната промяна, сподели Иванов, като акцентира, че нейните носители въпреки всичко са ПП-ДБ. И в случай че ако тя бъде саботирана или поеме в неверна посока, министър председателят може да си подаде оставката, с което пада и цялото държавно управление.

“За мен тази конституционна промяна е първият, най-съществен тест, в случай че тя се случи, кабинетът може да работи безкрайно време. Ако създадем това, ще може да се надигнем пред жителите и да кажем - без значение кой какво минало има, работим за систематичното разграждане на корупционния модел ”, сподели съпредседателят на Демократична България.

Според Иванов към този момент няма време за съществени проверки в контрактуваната към този момент ротационна формула за държавно управление, тъй като президентът държи в ръцете си политическия развой и оповестява по-малко от 24 часа преди този момент по кое време ще връчи мандата, който може да връчи и в понеделник. “Този фасон на деяние от засада по най-важните конституционни процедури не е доста виновен ”, предизвести Иванов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР