Абсолютно единодушно, СЕМ реши да освободи от поста му предсрочно

...
Абсолютно единодушно, СЕМ реши да освободи от поста му предсрочно
Коментари Харесай

СЕМ уволни генералния директор на БНР

Абсолютно единомислещо, Съвет за електронни медии реши да освободи от поста му предварително генералния шеф на БНР Светослав Костов. Основната причина – абсурда със прекъсването на стратегия „ Хоризонт “ и предаването „ Преди всички “ за няколко часа в средата на септември, който избухна откакто от ефир беше свалена Силвия Великова
Преди оповестяването на решението, от Съвет за електронни медии оповестиха, че Костов в период е внесъл несъгласие, с което е изразил цялостно противоречие със стартирането на процедура за освобождението му. Той показва и, че нямало никакви законови учредения да бъде почната процедура и да бъде освободен (по член 67 от Закона за радио и телевизия). Освен това, нямало съзнателно прекъсване на сигнала на БНР на 13 септември за цялата страна, тъй като три предавателя били в профилактика, съгласно Костов, както и че не е нарушено правото на достъп до информация на българските жители.
Мотиви
Първа претекстовете си разгласи Ивелина Димитрова, която уточни, че официално може и да има едно нарушаване, само че действително са повече, в това число основано вътрешно напрежение. Бетина Жотева също поддържа решението, откакто преди седмица си остави малка врата това да не стане, в случай че чуването на основния прокурор Сотир Цацаров хвърли друга светлина върху абсурда със прекъсването на стратегия „ Хоризонт “ и предаването „ Преди всички “ за няколко часа на 13 септември. Розита Еленова пък видя „ императивна норма “ на закона и де факто се усъмни в нравствените качества и професионализма на Костов да заема толкоз висок пост, като уточни, че към момента има митинги в БНР – „ за “ и „ срещу “ генералния шеф, което показвало напрежението и неразборията в радиото. А ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова съобщи, че Светослав Костов не се е справил със отговорностите си.
Очаквайте детайлности!
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР