Абсолютно е възможно София да остане без градски транспорт от

...
Абсолютно е възможно София да остане без градски транспорт от
Коментари Харесай

Синдикалист: Реално е София да остане без градски транспорт от четвъртък

Абсолютно е допустимо София да остане без градски превоз от четвъртък. Водим финални договаряния с сътрудниците, които ще стачкуват и на следващия ден ще обявим публично по какъв начин ще протече митингът.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Александър Шопов от федерацията на транспортните синдикати към КНСБ.

Исканията ни са сложени на 8 декември, към момента нямаме отговор. Освен нарастване на заплатите в декларацията има и над 20 точки за усъвършенстване на изискванията на труд. Още преди гласуването на Бюджет 2024 организирахме срещи с парламентарните групи, финансовия министър, министъра на превоза, столичния кмет, само че до момента резултат няма.

За София са нужни 60-70 млн. лева за нарастване на заплатите с 30%. За страната са към 14 млн. лева

Само в едно от сдруженията на градския превоз за предходната година са напуснали над 100 индивида. За закъснения водачите се глобяват. Извънредният труд за цялата страна през предходната година доближава 500 хиляди часа. Това приблизително за всеки един служащ значи, че е положил повече ексклузивен труд, в сравнение с Кодексът на труда разрешава. Отпуски мъчно се употребяват, тъй като няма по какъв начин да се обезпечи графикът. За електротранспорта не доближават 150 водачи, за автотранспорта те са 250, за метрополитен също има дефицит, главно инженерен и почистващ личен състав.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР