Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн спечели убедително

...
Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн спечели убедително
Коментари Харесай

Боряна Калейн е гимнастичка №1 в Европа за миналата година

Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн завоюва безапелационно влиятелната ранглиста за " Гимнастичка на 2023 година " на Европейската гимнастика. Това е второ отличие за възпитаничката на Марияна Памукова, която през 2021-а още веднъж завоюва оценката.

" Щастлива съм от това, че още веднъж спечелвам тази премия. Това демонстрира, че имам доста и правилни почитатели в България и по света, които ме поддържат, за което мога единствено да им благодаря. Това е едно огромно самопризнание за моя труд и този на моите треньори. Тази премия ще ми бъде една огромна мотивация за това да не спирам да се пробвам да демонстрирам една по-различна гимнастика на килима ", съобщи Боряна Калейн за фейсбук страницата на БФХГ.

През предходната година грацията завоюва златото в самостоятелния многобой на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку, както и международната и европейската отборна купа с националния отбор на България във Валенсия.

В надпреварите на обособените уреди на международния шампионат тя взе сребро на бухалки и лента, а на континенталното състезание прибави сребърно отличие на бухалки и бронз на обръч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР