Абсолютна подигравка. Така треньорите на Божидар Андреев - Иван Иванов

...
Абсолютна подигравка. Така треньорите на Божидар Андреев - Иван Иванов
Коментари Харесай

Треньорите на щангиста Божидар Андреев: Подигравка! Щеше да е световен шампион ако не беше българин

" Абсолютна насмешка ". Така треньорите на Божидар Андреев - Иван Иванов и Пламен Братойчев, дефинираха случилото се с национала ни през вчерашния ден на Световното състезание по повдигане на тежести в Рияд.
Прочетете още
26-годишният сливналия бе спрян от съдиите по пътя към бронза в дуела, не зачитайки две от повдиганията му.

" Решението на журито за втория опит в изтласкването беше безспорна насмешка. Проблемът е, че ние няма по какъв начин да присъстваме, когато те взимат решенията си. Не ни се дава опция да разбираем и те да обяснят къде тъкмо е нарушаването. Смятам, че това решение с добутването ще бъде отстранено в най-скоро време ", сподели за bTV персоналният ментор на Божо Пламен Братойчев.

" Може би са виждали, че едното рамо е влезнало преди другото зад главата, само че ние няма по какъв начин да разберем те какво тъкмо вземат решение. Както двамата съдии зачетоха опита, по този начин щях да го преценява и аз. Разликата в осъществяването, в динамичността - е по-важна.

Тук опитът беше напълно чист, съвършено изпълнен, нямаха право на това. Това, което се получи през вчерашния ден, не беше чест на хората, които правят оценка опитите в нашия спорт. Какво се случи - в случай че сгънеш едната ръка, опитът е неудачен. Ако сгънеш двете, опитът е успешен. Ако пуснеш щангата преди сигнала, опитът също е успешен... ", недоумява Братойчев.

" Не мога да кажа, че е преднамерено. От време в точния момент преиграват в устрема си да се потвърдят на Международната федерация. Защото тук самите съдии получават оценки, въз основата на които ще съдийстват на олимпийските игри. Ние нямаме съдии интернационална категория, които да са част от интернационалните надпревари ", добави треньорът на националите - олимпийският първенец от Барселона 1992 Иван Иванов.

" Когато нямаш лоби, постоянно вършат всичко допустимо да те отстранят. Особено, в случай че пречиш на друга страна.

Ако Божидар Андреев не беше българин, щеше да е международен първенец ", безапелационен е Иванов.

" Няма по какъв начин да не е отчаян, откакто опитът му е постоянен, а в идващия миг ти споделят, че не е. Ако опитът е несполучлив, можем да реагираме с challenge card, само че когато към този момент журито се намеси, ние нямаме право на challenge card ", изясни легендата.

" Толкова тънко порязване за първи път ми се случва. Но това към този момент е минало, би трябвало да гледаме напред. Опитът на 195 кг за мен е 100% чист. И съдиите го дадоха успешен, просто журито се намеси ", недоумява Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР