"Абсолютен позор е, че беше допуснато точно там да има

...
"Абсолютен позор е, че беше допуснато точно там да има
Коментари Харесай

Ларгото отново се разпада

"Абсолютен срам е, че беше позволено тъкмо там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка. Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветяване са разумният резултат от план, сгрешен радикално ", декларират от неправителствената организация.

"Спаси София " демонстрира положението на Ларгото с богат снимков материал - виж тук >>, отбелязва, че проблемите не са единствено на горното равнище, само че и под куполите - "същите, които вместо да са знак на пространството, са неосветена досадна бариера за дребното осмелили се да минат през площада ".

При състояние, че обектът е с 10- годишна гаранция, от "Спаси София " питат и Министерство на културата, което е възложител по контракта, какъв брой пъти и дали изобщо някой е претендирал нейното активиране? Питат и дали са наложени 20-те % наказателна клауза за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна детайлност в контракта?

"При подобен голям размер и потребност от поправки в София и при относително стеснен запас, да се разрешава некачествено строителство е незаконно. Ако даже нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-хубавите образци, а ще продължи да изостава ", безапелационни са от неправителствената организация и питат: Ще допуснем ли това?

Фандъкова: МК да възвърне Ларгото

Във Facebook кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че по отношение на установените нарушавания на настилки и строителни действия в обсега на античния комплекс „ Сердика “ (Ларгото) е поискала от министъра на културата в най-кратки периоди да предприеме дейности за възобновяване им.

"Министерство на културата е възложител на обекта и той досега не е предаден на Столична община за ръководство. Столична община ще одобри комплекса на Ларгото единствено в случай че той е в положително положение и са отстранени всички недостатъци ", разяснява още столичният кмет.

Боил Банов: Проблемът е в отводнителната система

Министърът на културата Боил Банов изясни в ефира на БТВ, че от месеци се занимава с казуса на Ларгото. По думите му казусът идвал от отводнителната система, която очевидно някъде има пропукване.

"Сега чакаме да се затопли времето, с цел да се стартира ремонт. Обектът още е в гаранция и няма да е за сметка на данъкоплатците ", уточни той.

"Случват се такива механически проблеми, само че през зимата няма по какъв начин да се ремонтира “, посочи министър Банов.

На въпрос кой носи отговорност за приемането на обекта в положение на недостатък, културният министър сподели: „ Обектът е бил стихотворец от Държавна приемателна комисия. Системата е комплицирани направена и на огромна повърхност. Искам да подчертая, че всеки ден имаме поръчки за събития, тъй че пространството съставлява интерес “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР