АБРО, БНТ и БНР призовават към безпрекословно зачитане на личната

...
АБРО, БНТ и БНР призовават към безпрекословно зачитане на личната
Коментари Харесай

От АБРО осъдиха посегателствата срещу българските медии

АБРО, Българска национална телевизия и БНР приканват към категорично ценене на персоналната цялост и самостоятелност на публицистите при изпълняването на тяхната професионална задача да отразяват независимо и пълноценно събитията в българското общество – в политически, обществен и стопански проект.

В последните дни следим жестоко и унизително отношение към наши сътрудници. Гражданските митинги са демонстрация на социална зрялост и свободен израз на персонални и политически убеждения. Насилието и експанзията не са част от демократичните полезности. Вярваме, че болшинството от българските жители на митинга не биха упражнили принуждение и унизително отношение към публицист или различен български жител.

Усилията на всеки наш сътрудник – публицист на терен са ориентирани към това да отразят протичащото се и да показват публичната и политическа конюнктура на всички български жители.

Обръщаме се с апел за почитание към персоналната цялост и професионален дълг на нашите сътрудници – публицисти.

Столична дирекция на вътрешните работи: Протестиращите би трябвало да схванат, че всичко това е неправилно

Обръщаме се с отворено писмо за поддръжка от всички български медии, които зачитат полезността на журналистическата специалност и труд, неприкосновеността на личността и осведомителните свободи.

Припомняме, че през вчерашния ден по време на антиправителствените демонстрации в столицата против екипът на Нова телевизия бе упражнена вербална експанзия, която бе доказана и на днешния постоянен брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР