АБРО, БНТ и БНР излязоха с позиция за професионализма в

...
АБРО, БНТ и БНР излязоха с позиция за професионализма в
Коментари Харесай

АБРО, БНТ и БНР с позиция за професионализма в медиите

АБРО, Българска национална телевизия и БНР излязоха с позиция за професионализма в медиите. Въпреки че реакцията очевидно е част от акцията за разграничение от изнесените от уеб страницата ПИК нецензурен фотоси, в позицията на никое място не се оповестяват имена на съответни уеб сайтове и дейности, а се приказва по принцип.

Пълен текст на позицията на АБРО, Българска национална телевизия и БНР:

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и публичните медии - Българска национална телевизия и БНР надълбоко имат вяра в отговорността, която медиите носят за спазването на етичните правила на журналистическата специалност. Тази отговорност и високите професионални стандарти дефинират решенията на медиите във връзка с наличието на стратегиите ни.

Медиите, членове на АБРО, Българска национална телевизия и БНР са приели и съблюдават Етичен кодекс, част от който са съществени правила като уважението към неприкосновеността на персоналния живот, придържането към положителния звук и благовъзпитание в нашите изявления. Ние не одобряваме каквито и да било персонални, политически или финансови тласъци, които могат да повлияят на нашата дарба да предоставяме на обществото точна информация. Ние имаме вяра, че взаимоотношенията сред медиите, както и сред медийните експерти, работещи в тях, би трябвало да се характеризират с взаимно почитание и почтена конкуренция, за опазване на престижа на специалността.

Високите професионални стандарти ни задължават да вършим разлика сред информация в публичен интерес и информация, която задоволява единствено любознание на създателя или обществото към персоналния живот на обществена персона. От публичен интерес може да бъде отбраната на здравето, сигурността, сигурността, информация, която е обвързвана с попречване и откриване на тежки закононарушения и корист с власт и която защищава обществото от заплахата да бъде съществено заблуждавано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР