Аборти, имиграция, дипломация - Доналд Тръмп очерта управленческата си програма

...
Аборти, имиграция, дипломация - Доналд Тръмп очерта управленческата си програма
Коментари Харесай

Аборти, имиграция, дипломация, Украйна - Тръмп очерта програмата си пред сп. Тайм

Аборти, имиграция, дипломация - Доналд Тръмп очерта управленческата си стратегия пред списание " Тайм ", обобщава Франс прес. Бившият президент на Съединени американски щати, който се бори за преизбиране, е дал две изявленията за изданието, в което е обрисувал какво ще се случи по време на втория му мандат, в случай че той бъде определен за президент.

Първото изявление той е дал персонално за публицист на изданието. Второто е било извършено по телефона, прецизира Българска телеграфна агенция.

В отговор на въпрос какво ще предприеме по отношение на абортите и дали ще наложи несъгласие на федерален закон, ограничителен съществено правото на аборт, Тръмп е декларирал: " Няма да наложа несъгласие, тъй като в този момент всичко се върна в пълномощията на щатите ".

Така той засяга решението на Върховния съд от 2022 година, което постави завършек на федералната отбрана на правото на аборт и трансферира тези пълномощия на управляващите на обособените американски щати. Тръмп добави, че ще остави на щатите поле за деяние, в случай че те решат дали да съдят или не дамите, прибягнали до аборт след крайната открита в съответното законодателство дата.

Относно имиграцията - друга централна тематика по време на предизборната акция, републиканецът повтори, че ще пристъпи към всеобщи експулсирания.

" Националната армия би трябвало да бъде способна да се заеме с това. Ако това не се случи, ще употребявам армията, затова федералните военни ", съобщи Тръмп.

Относно стопанската система той сподели, че възнамерява мита от над 10 % върху всички вносни артикули.

Що се касае до Украйна, Тръмп съобщи: " Няма да давам повече помощ, в случай че Европа не стартира да прави толкоз, колкото Съединени американски щати ".

Бившият президент счита също така, че в случай че Южна Корея желае хилядите американски военни, основани на нейна територия да останат там, то би трябвало да заплаща повече за това. " Защо ние би трябвало да пазиме който и да е било? И приказваме за една доста богата страна ", сподели той.

" Мисля, че врагът от вътрешната страна в доста случаи е доста по-опасен за нашата страна, в сравнение с външните врагове на Китай, на Русия и на други ", съобщи още Тръмп, който на няколко пъти възхваляваше в предишното властническите водачи

Той също по този начин сподели, че е безусловно подготвен да помилва всеки, който е наказан, че е атакувал Капитолия на 6 януари 2021 година по време на опит да се попречи на Конгреса тогава да утвърди успеха на съперника му на президентските избори Джо Байдън.

Запитан за опциите от политическо принуждение след вота през ноември, Тръмп, който е съден по няколко каузи, включително и за ролята му в щурма от 6 януари и за изборна машинация в щата Джорджия, Тръмп отговори: " Ако ние не спечелим, знаете ли, това ще зависи ".

Републиканецът, който в никакъв случай не призна успеха на Байдън на изборите през 2020 година, счита също така, че в случай че Върховният съд не му даде, както той желае от него, президентски имунитет, то Джо Байдън " ще бъде преследван за всичките си закононарушения ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР