Абонатите на Топлофикация-София вече могат да следят в реално време

...
Абонатите на Топлофикация-София вече могат да следят в реално време
Коментари Харесай

Столичани вече могат да следят в реално време колко парно ползват

Абонатите на Топлофикация-София към този момент могат да наблюдават в действително време потреблението си на топлинна сила. Това оповестяват от топлофикационното сдружение.

Освен това те ще могат да получат данни за фактурираната сила и годишно равнене при тези, които са на планиран доклад.

Услугата ще бъде налична за потребителите, захранвани от ТР „ София “ и ТР „ София Изток “ и част от ТР „ Земляне “. Абонатните станции в тези региони към този момент са присъединени към системата за ръководство и наблюдаване SCADA, по която Топлофикация-София работи през последните 3 години.

С новата функционалност клиентите ще могат да конфигурират предоставяните данни за парцелите, регистрирани в профила им в „ Моят портал “, съгласно определени критерии, да наблюдават и съпоставят месечното и годишно ползване, както и да изтеглят определената информация в табличен тип на лично електронно устройство.

Новата услуга „ Мониторинг и ръководство “ е с атрактивен графичен интерфейс, посредством който в действително време на клиентите се дават настоящи данни и показанията на абонатните станции за обектите, разказани в профила им „ Моят портал “.

Клиентите ще имат информация за температура на подаващата вода от топлоизточника, заложената и настояща температура на водата за отопление и БГВ, външна температура на въздуха и показанията на топломера в абонатната станция. За улеснение и опция за сравнимост с предходни интервали информацията е предоставена накратко и графично, показват от сдружението.

Топлофикация-София акцентира, че това е следващата стъпка към разширение на пакета от електронни услуги, като дава опция на клиентите да проучват, усъвършенстват и ръководят дейно потреблението на топлинна сила в парцелите си.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР