Абонатите на парно в София ще получат по-високи сметки за

...
Абонатите на парно в София ще получат по-високи сметки за
Коментари Харесай

По-високи сметки за парно за април

Абонатите на парно в София ще получат по-високи сметки за април тази година по отношение на предходната, демонстрират данните на „ Топлофикация София “.

Според тях създадената топлинна сила пред предишния месец е била 353 370 мегаватчаса, до момента в който през април 2022 година е над 250 000 киловатчаса. Освен това този април се е оказал и по-студен от предишния – средномесечната температура е била 8,9 градуса, до момента в който  през предходната година по същото време тя е 10,5 градуса.

Спрямо март обаче и температурите са били по-високи – за съпоставяне средномесечната през март тази година е била 7,1 градуса, и подадената топлоенергия е била по-малко, която значи, че и сметките за април би трябвало да са по-ниски от тези за март.

В същото време задълженията на „ Топлофикация София “ към края на април възлизат на 695 млн. лв., излиза наяве от отговор на енергийния министър Росен Христов на депутатски въпрос.

Топлофикации в страната желаеха шоково повишаване на парното

Съобразно предстоящото ползване и съгласуваните заплащания до края на регулаторния интервал задължението на „ Топлофикация Софи „ се чака да бъде в размер на 640 млн. лв., добавя министърът. „ Булгаргаз “ изисква от столичното сдружение ежемесечно да дава обвързващ план-график за погасяване на отговорностите си с точни дати и стойност на заплащанията.
 istock istock
В резултат за интервала септември 2022 година – април 2023 година „ Булгаргаз “ е получило общо 640 млн. лв. остарели отговорности, като 338 млн. лв. от тях са суми, получени от Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, излиза наяве още от отговора на министъра.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР