Абонат на електроразпределително дружество е поискал да му бъде осигурено

...
Абонат на електроразпределително дружество е поискал да му бъде осигурено
Коментари Харесай

Енергото поиска 19 000 лева на абонат, който поиска да му пуснат ток в къщата му

Абонат на електроразпределително сдружение е изискал да му бъде обезпечено електричество в новата му къща. Оттам обаче му поискали сумата от 19 000 лв. за услугата . Историята е на инж. Никола Николов. За това заяви

„ Аз тези 19 000 лв. няма да ги платя, тъй като към този момент си имам електромер. Линията, която е издигната преди 7-8 години, е захранила единия ми потребител. И в този момент като построих втората къща ми би трябвало втора партида ”, изясни пред Румен Бахов инж. Николов.

Петър Костадинов от отдел „ Комуникации ” на електроразпределителното сдружение EVN изясни, че потенциалът на мрежата, която минава до парцела е привършен. А сечението на кабела на електрическия дирек не разрешава присъединението на нови клиенти към него.

Николов пък е безапелационен, че от енергодружеството би трябвало да покажат доказателства, че в действителност потенциалът на кабела е привършен и да се вкара в употреба различен подобен. Това било наложително, с цел да има електричество в новия му дом.

„ Тези близо 19 000 лв. са изчислени въз основата на нормативната уредба. И това не е сума, която EVN ще прибере за себе си. Това е цената на 700-те метра линия, която ще би трябвало да се прекара от новия парцел на клиента до трафопоста ”, изясни още Костадинов.-->

Според енергийния специалист Иван Хинов има два ефикасни разновидността Никола Николов да има електричество в новия си дом. Единият е да си урегулира имота. В този случай електроразпределителното сдружение ще бъде задължено да му обезпечи ток, според нормативната уредба. Алтернативата е посредством фотоволтаичен панел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР