Абонаментите за синята и зелената зона в София да се

...
Абонаментите за синята и зелената зона в София да се
Коментари Харесай

Два месеца бонус за абонати на синя и зелена зона в София

Абонаментите за " синята " и " зелената " зона в София да се удължат с 2 месеца за хората, които имат стикери за платено локално паркиране, реши Столичният общински съвет. Мярката ще важи за стикерите, издадени преди 6 май 2020 година и ще обхване към 28 000 души, като по този начин хората, живеещи в региона на платените зони за паркиране в столицата, ще бъдат обезщетени за близо двата месеца, в които те не са работели. 

Компенсации ще има и за компаниите със длъжностен абонамент за паркиране. Тези, които са сключили контракт за услугата преди 18 март и той е за интервал на деяние след тази дата, няма да заплащат за абонамент до изтичането на контракта, само че не за повече от 1 месец и 19 дни. Тези със подписани контракти след 18 март ще бъдат освободени от заплащане на такса за интервала до 6 май.

За промени в наредбата и по-специално местата за длъжностен абонамент настоя самостоятелният общински консултант Борис Бонев от " Спаси София ". Според него сега има подзони в синята зона за паркиране, на които 84% от местата са заети от длъжностен абонамент. Той упорства за смяна на опциите за даване тук-там за длъжностен абонамент за министерства и други институции, като те се понижат до две на ведомство.

От Столичната община заявиха подготвеност " зелена "  зона за платено паркиране да бъде обособена в квартал „ Иван Вазов “, а в центъра на града " синята "  зона да бъде разширена до бул. " Евлоги Георгиев "  и да навлезе в региона на ул. " Оборище ". По този метод ще се облекчат жителите на съответните квартали, обоснова се зам.-кметът по превоза на Столичната община Кристиан Кръстев. По думите му, на този стадий изобщо не се мисли за повишение на цената за паркиране в зоните. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР