ABN AMRO World Championship, полуфиналСтефанос Циципас – Иржи Лехечка 4-6

...
ABN AMRO World Championship, полуфиналСтефанос Циципас – Иржи Лехечка 4-6
Коментари Харесай

Лехечка бе близо до нова изненада, но Циципас оцеля


ABN AMRO World Championship, полуфинал
Стефанос Циципас – Иржи Лехечка 4-6 6-4 6-2


Доскоро Иржи Лехечка не бе познато име в тенис средите. Показаното през тази седмица и най-много с мача против Стефанос Циципас през днешния ден обаче дава учредения да допускаме, че занапред ще го гледаме доста в мачове от високо равнище.

Чехът не бе надалеч от това да сервира нова изненада в Ротердам, само че първият подложен съумя да се пребори за поврат от 4-6 6-4 6-2 и с това да си подсигурява място на финала.

Световният №137 стартира срещата на доста високи обороти, движеше се отлично по корта и първият сет незабелязано се измъкна от ръцете на любимеца.

Един ранен пробив за 2-1 бе задоволителен, само че забавното бе, че преимуществото на квалификанта се задържа трайно – Циципас трябваше да избавя и още два брейкбола в обособени свои подавания, до момента в който в същото време не успяваше да заплаши противника си.

Във втората част Стефанос увеличи равнището и силите бяха доста по-изравнени. С напредването на срещата класата на Циципас надви, като Лехечка стартира да демонстрира съмнения и сетът бе решен с пробив след маратонски гейм за ново 6-4, само че този път в интерес на гърка.

Оттук нататък четвъртият в света пое самодейността и не я загуби повече. Поведе с ранен пробив в решаващия сет, сервираше добре и затвори дуела при 6-2.

Във финала Циципас ще се изправи против Андрей Рубльов или Феликс Оже-Алиасим. Ако победи, това ще е първи трофей от сериите ATP 500 за него.

Лехечка пък може да бъде удовлетворен от седмицата, откакто дебютира на равнище ATP с победа, полуфинал и ще бъде част от топ 100 в понеделник.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР