ABN AMRO World Championship, полуфиналФеликс Оже-Алиасим – Андрей Рубльов 6-7(5)

...
ABN AMRO World Championship, полуфиналФеликс Оже-Алиасим – Андрей Рубльов 6-7(5)
Коментари Харесай

Седмицата на Оже-Алиасим? Канадецът отстрани и Рубльов


ABN AMRO World Championship, полуфинал
Феликс Оже-Алиасим – Андрей Рубльов 6-7(5) 6-4 6-2


Само на 21 години Феликс Оже-Алиасим към този момент е измежду остановените имена в Тура. Въпреки че се намира в топ 10 обаче, той към момента няма трофей на свое име. Това може да се промени тази седмица.

Световният №9 изигра следващ приказен мач в Ротердам и се класира за финала след поврат над Андрей Рубльов с 6-7(5) 6-4 6-2.

Това ще бъде деветия му дуел за трофей, като всеки до момента е приключил със загуба в поредни сетове. Негов съперник ще бъде топ поставения Стефанос Циципас.

Мачът бе завладяващ още от самото си начало. Двамата играеха на доста високо равнище, като въпреки да загуби първата част, Феликс изглеждаше по-добре на корта. Рубльов обаче се пребори, избави четири сетбола, откакто изостана с 5-6 0-40, и измъкна тайбрека.

Във втората част канадецът усъвършенства още повече представянето си. След близо половината от сервисите му не се стигна до разиграване, записа 16 уинъра при единствено 5 непредизвикани и изравни резултата в срещата.

Набраната инерция бе пренесена в идващия сет и с 48 уинъра при 17 непредизвикани той си обезпечи втори полуфинал от шампионата в границите на три години.

Дори и след провалянето си, настоящият първенец Рубльов остана да раздава подписи на чакащите почитатели.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР