ABN AMRO Open, първи кръгГригор Димитров – Аслан Карацев 6-1,

...
ABN AMRO Open, първи кръгГригор Димитров – Аслан Карацев 6-1,
Коментари Харесай

Бърза победа: Григор е във втори кръг в Ротердам


ABN AMRO Open, първи кръг
Григор Димитров – Аслан Карацев 6-1
, 6-3

Григор Димитров се класира за втори кръг на АТР 500 шампионата в Ротердам след бърза победа над Аслан Карацев. Световният №28 се наложи с 6-1, 6-3 над руснака, а срещата продължи под час.

Мачът в зала „ Ахой “ бе четвърти сред Димитров и Карацев. Вторият надви на четвъртфинала на Australian Open 2021 (2-6, 6-4, 6-1, 6-2), само че няколко месеца по-късно първата ни ракета взе реванш на същата фаза на ATP 250 шампионата в Сан Диего (6-1, 1-6, 6-2). Двамата се изправиха един против различен и в първи кръг на тазгодишното Открито състезание на Австралия, където Димитров победи със 7-6(3), 7-5, 6-2.

В Нидерландия през 2018 година българинът стигна до мача за купата, само че отстъпи на Роджър Федерер. Това е и най-хубавият му резултат.

Следващият дуел на сингъл за първата ни ракета ще бъде в сряда. Във вторник тенисистът ще научи против кого ще играе – Хуберт Хуркач или Роберто Баутиста Агут. Tогава Григор ще играе и на двойки, дружно с Никола Маю.

Григор стартира мача чудесно. Реализира брейк още в първия гейм, а след това затвърди без да отпуска точка – 2-0. Най-добрият български тенисист извлече максимума от неналичието на добър темп в сервис геймовете на Карацев и направи втори следващ брейк – 3-0.

Руснакът продължи да играе пасивно и да има доста проблеми в подаванията си, а Димитров пое самодейността и направи още един пробив в седмия гейм за 6-1, като затвори сета единствено за 26 минути игра.

След почивката Карацев стартира да подсигурява повече ударите си, търсейки по-продължителни точки, тъй че да се задържи в разиграванията. Това обаче даде отлична опция на Димитров да нападна и той поведе с 3-0.

Григор не даваше повече от точка в подаванията си, което носеше в допълнение напрежение над Карацев. При 5-3 първата ни ракета сервираше за успеха и завърши дуела за 59 минути – 6-1, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР