ABN AMRO Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Феликс Оже-Алиасим6-2, 6-4Даниил Медведев

...
ABN AMRO Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Феликс Оже-Алиасим6-2, 6-4Даниил Медведев
Коментари Харесай

Медведев ще се изправи срещу Димитров на полуфинала


ABN AMRO Open, четвъртфинал

Даниил Медведев – Феликс Оже-Алиасим 6-2, 6-4

Даниил Медведев ще бъде съперникът на Григор Димитров в утрешния полуфинал в Ротердам. Световният №11 записа втора нова чиста победа в конкуренцията, като отстрани миналогодишния първенец Феликс Оже-Алиасим. Димитров и Медведев ще се изправят един против различен на ATP 500 полуфинал на закрит хард за повторно в границите на няколко месеца, откакто през октомври руснакът надви с 6-4, 6-2 във Виена.

До момента първата ни ракета и първенецът от US Open 2021 са играли един против различен шест пъти, като салдото е 4-2 в интерес на Медведев. Последната победа на Димитров против този конкурент бе на осминафинала в Индиън Уелс през 2021 (4-6, 6-4, 6-3).

Днес Медведев записа по-малко уинъри от Оже Алиасим (12-19), само че за сметка на това пласира повече асове (4-1) и направи доста по-малко непредизвикани неточности (5-20). Руснакът завоюва 73% от точките си на първи сервис (22/30) и осъществя четири от седемте си шанса за пробив (57%), до момента в който неговият конкурент оползотвори един от своите три брейкпойнта (33%).

Медведве пропусна брейкпойнт в третия гейм и Оже-Алиасим завоюва подаването си, само че това бе последният положителен миг за канадеца в откриващия сет. Сервисът на съветския тенисист му обезпечи голям брой лесни точки, като в това време офанзивите му с бекхенд от главната линия затрудняваха съществено първенеца. Медведев съумя на два пъти да пробие сервиса на канадеца, като в осмия гейм избави два следващи брейкпойнта и завоюва подаването си за 6-2.

Във втория сет Медведев още веднъж проби пръв, само че този път Оже-Алиасим съумя да върне брейка и равенството се резервира до 3-3. Малко по-късно обаче руснакът стигна до нов пробив, който се оказа решителен и световняит №11 победи с 6-2, 6-4 след 81 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР