Абитуриентските балове са в разгара си. С всяка година разходите

...
Абитуриентските балове са в разгара си. С всяка година разходите
Коментари Харесай

Родители фалират покрай абитуриентските балове на децата си

Абитуриентските балове са в разгара си. С всяка година разноските по този вид тържества пораства. От година на година абитуриентските тържества се провеждат като мини-сватби, което става все по-приета процедура у нас. Освен харченето на огромни суми за дрешника на зрелостниците, се наемат известни банди, а някои родители, баби и дядовци подаряват скъпи бижута.

Оказва се, че част от родителите, които не са решили средствата, които ще им трябват, прибягват до бързи заеми. Това на момента им оказва помощ да се оправят със обстановката, само че в дълготраен проект им играе неприятна смешка.

" Бързите заеми са с доста високи лихви, стигат и минават 100%. Попринцип за бързите кредити има въведен със закон таван на годишния % на разноските, само че той постоянно се заобикаля с разнообразни такси. По този метод годишвият % на разноските постоянно набъбва до 500 и даже 700%. Имали сме доста такива случаи ", сподели пред businessnovinite.bg Деян Василев, специалист от " Моите пари ".

По този метод, в случай че вземете 3000 лв. заем, то ще се наложи да връщате в пъти по толкоз.

Той поучава хората да не прибягват до бързи заеми. Банковите потребителски заеми най-малко са с ниска рента от 5-6%. Но най-добре е разноските да се възнамеряват деликатно и по-рано.

 

В Македония родителите също банкрутират около баловете

Непрекъснато чуваме по какъв начин хората се оплакват, че сме бедна страна, в която едвам свързваме двата края, само че когато настъпят абитуриентски тържества, сходни мнения се стопират и всичко това, с цел да развърже портфейла, да не засрами детето, даже в случай че би трябвало фамилията да яде сол и самун през идващите месеци, написа уеб сайтът vecer.press.

Майка на абитуриентка ни описа, че от години заделяла пари за тази цел, с цел да няма проблеми, когато пристигна балът. Друга пък през смях уточни, че има родственици в Европа, които са й дали назаем от парите, от които се нуждае, тъй че ще ги върне, когато може, само че би трябвало да провежда празника на детето си - както тя споделя, " един път в живота завършваш гимназия. "

Докато доста фамилии са подготвени да дадат малко положение за по-луксозно пълноправие, да не забравяме и зачестилите реклами, в които хуманни жители подаряват абитуриентски рокли и костюми на зрелостници от обществено слаби фамилии. 

Така град Лозница в Сърбия обезпечи гратис абитуриентско празненство. Както оповестиха медиите, повече от 800 гимназисти в Лозница, както и техните родители, бяха зарадвани от новината, че абитуриентското празненство ще бъде гратис. Разходите по организирането на бала на четирите гимназии в града ще бъдат поети от локалната власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР