Абитуриентката Росица Петкова представи своята първа поетична книга, научи агенция

...
Абитуриентката Росица Петкова представи своята първа поетична книга, научи агенция
Коментари Харесай

Абитуриентка от Бяла Слатина представи първата си книга /снимки/

Абитуриентката Росица Петкова показа своята първа поетична книга, научи организация BulNews.
В нея възпитаничката на ПАГ „ Н.Й.Вапцаров “-Бяла Слатина е събрала 90 стиха,посветени на любовта и вълненията на младата жена. Код на събитието бе цветът на младостта- розовото, като се стартира от истинските предложения, дело на Паулина Цветкова, роклята на поетесата, самата брошура и книгоразделителите.
„ Познаваме Росица като деен участник в доста учебни събития и лауреат на олимпиади. Но през днешния ден се сбъдва една нейна фантазия. Книгата „ Полет към себе си “ е самобитен албум на нейния живот, показва нейното съзряване, силата и слабостта на дамата, страданието и еуфорията от любовта “, показа нейната учителка и редактор Моника Пеева. Рецитал по стихове на Росица изнесоха нейни съученици. Хубави думи за гения на Росица Петкова споделиха шефът на ПАГ- Бяла Слатина Лиляна Бенинска, класната й Галина Ангелова, основният библиотекар на белослатинското читалище Валентина Бобойчева, издателят на книгата Иво Йорданов.
„ Много благодаря на моите учители и редактори Моника Пеева и Юлия Йотова за поддръжката. Започнах да пиша от три години и да трансформирам отрицателните страсти в хубави стихове. Мисля, че открих своето предопределение и благодаря на баба и мама за любовта към книгите и писането, без които нямаше да създавам по този начин свободно “, съобщи младата поетеса.
Тя получи доста цветя и дълго раздава подписи на другари и фенове в елегантното предверие на STEM-центъра на учебното заведение, а за гостите имаше дребен коктейл. На 12 май книгата на Росица Петкова ще бъде показана и в читалище „ Развитие “ като част от майските празници, които минават под мотото „ 130 години читалище “, даде обещание неговият секретар Светлина Берова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР