Абитуриентите се явяват в сряда на втората задължителна матура, която

...
Абитуриентите се явяват в сряда на втората задължителна матура, която
Коментари Харесай

Абитуриентите се явяват на втората задължителна матура

Абитуриентите се явяват в сряда на втората наложителна матура, която е по предмет по желание. Над 37 000 възпитаници са подали заявки за изпита., който е по 13 предмета.

Традиционно най-вече са зрелостниците, които дават отговор на въпроси по британски език - 11 884, са подали заявки за матура по този предмет. След него се подрежда биологията, определена от 9846 зрелостници, а 4879 са показали география и стопанска система. За изпита по философия са подадени 4621 заявки. На матура по математика желаят да се явят 2509 зрелостници, а по история и цивилизация - 966. Изпит по физика се чака да положат 197, а по химия - 188 възпитаници.

Изпитът се състои в 5162 зали на 722 учебни заведения в страната, при спазването на противоепидемичните ограничения, с обезпечено видеонаблюдение и с наличието на близо 23 000 квестори.

Както и на първата наложителна матура – по български език и литература, учениците се позволяват в учебните заведения с маски. На входа се мери температурата им, а учениците с грипоподобни признаци би трябвало да бъдат отделени и да се реши дали могат да държат изпита в независимо помещение, или да се върнат у дома или да бъдат откарани в болница.

В стаите, в които се организира изпитът, зрелостниците са на разстояние от най-малко 1.5 метра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР